Közélet

Ennyire vesszük komolyan? Szegeden simán megy a kiszolgálás 9-12 között is, egy kis trükkel

Éjfélkor életbe lépett a kijárási korlátozás, melynek része, hogy élelmiszerboltban 09:00 – 12:00 között csakis 65 év felettieket lehet kiszolgálni. Elméletben. Mit csinált az első délelőtt több szegedi kisbolt-tulajdonos is? Elmeséljük.

Csak úgy záporoznak az olvasói üzenetek a délelőtti órák óta, a helyszín változó, a sztori ugyanaz. Az üzenetek tanulsága szerint szegedi kisboltosok egy része úgy játssza ki a rendeletet, hogy bár nem engedi be a 65 év alattiakat az üzlethelyiségébe, de kimegy hozzájuk, megkérdezi mit akarnak, majd kiviszi nekik a termékeket.

Magyarán, a levelekben, Facebook üzenetekben leírt mechanizmus:

  1. odamész a bolt bejáratához
  2. kiugrik a tulaj vagy alkalmazott, megkérdezi mit akarsz
  3. elmondod neki
  4. ő visszamegy, bedobálja egy szatyorba
  5. kiviszi Neked, Te kifizeted, mehetsz haza a kifli-kefír kombóval, win-win

Az egyik olvasónk, Zita a következőt írja: “Évek óta járok a … ABC-be, a tulaj kitett egy kisasztalt, rajta egy füzettel meg egy tollal. Ráírják az emberek, mit akarnak, majd 4-5 méterre a bejárattól, a parkolónál várakoznak. A tulaj kimegy a füzetért, bemegy, összepakolja amit akarsz aztán kiviszi.”

Szerintetek kinek van igaza? A boltosnak, aki megpróbálja valahogy túlélni a gazdasági armageddont magával hozó helyzetet? Ő is ember, családja van, alkalmazottai. A vásárlónak, aki kihasználja a szitut, mondván, ő nem ment be, nem találkozott egyetlen időssel sem, a bolt előtt is jó messzire állt tőle? Vagy a kettő közül senkinek sem, hiszen felelőtlen döntéseket hoznak, ami felülírja a járvány lassítása érdekében tett rendelkezéseket? Vagy, egy totál más aspektus: életszerű – e az a rendelet, ami ilyen egyszerűen kijátszható? Vagy esetleg direkt hagytak benne egy kiskaput, mielőtt minden vállalkozó földbe állna?

Mit gondoltok a témáról?

Írjátok meg Facebook kommentben vagy e-mailben az [email protected] címen!

Eszünkbe jutott egy Run DMC klasszikus:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb