Közélet

A Szent Györgyi Albert Rotary Club is 1000 maszkkal segíti az egészségügyi dolgozókat

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club párhuzamosan, és szorosan együttműködve a Szeged Első Lions Clubjával, 1000 maszkkal segíti a szegedi egészségügyben dolgozókat. Erről Palotás Sándor, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club elnöke beszélt a Szeged365-nek.

Palotás Sándor hozzátette, ahogy arról korábban mi is írtunk, Dr. Barna Márta és Dr. Rósa Ágnes kérése, hogy szükség lenne Szegeden még több egészségügyi maszkra, mert kevés az egészségügyi maszk a szegedi egészségügyi alapellátásban, hozzájuk is eljutott. Ráadásul, bár elkezdtek Magyarországra jönni a szállítmányok, de azt nem lehet tudni, milyen gyorsan jut el hivatalos csatornákon Szegedre. Ezt meggyorsítva a Szent-Györgyi Albert Rotary Club saját forrásán felül elkezdett tagjaikon és egyéb, hozzájuk közel álló magánszemélyeken és vállalkozásokon keresztül gyűjteni, így összejött körülbelül 1.000.000 Forint. Ennek a segítségével szervezik meg, Palotás Sándor reményei szerint jövő héten, az FFP2-es típusú egészségügyi maszkok megvásárlását és szállítását.

A képen láthatóhoz hasonló FFP2-es maszkok beszerzésében segédkezik a Szent-Györgyi Albert Rotary Club (a kép forrása: felvidek.ma)

Palotás azt is elmondta, a közeljövőben terveznek még hasonló gyűjtést, a későbbiekben az egészségügy egyéb szereplői, sőt, a lakosság javára is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb