Nem kategorizáltSzegedi Arcok

Hétköznapi Hősök, Seres Erika: ” Önfegyelemből és türelemből vizsgázunk mindannyian!”

Hétköznapi Hősök sorozatunk következő szereplője Seres Erika, aki méltón kapja a megnevezést, hiszen eddig is ismert HR vezetőként dolgozott, jelenleg pedig egyszerre koordinálja a gyermekei távoktatását és a járvány-helyzetre való tekintettel is ellátja vezetői feladatait.

Erika azt mondja, hogy az új helyzethez való alkalmazkodás és az időbeosztás kulcsa, hogy lehetőség szerint ne térjünk el a megszokott napirendtől. Érdemes időben felébredni és ugyanúgy elkészülni minden reggel, mint egy átlagos munkanapon.

Kisiskolás gyermekei a távoktatást könnyebben vették, mint azt gondolta. Ennek kapcsán pedig külön kiemelte, hogy számára a tanárok az igazi hősök, ahogy mindenki, akik ezekben a nehéz időkben a munkahelyeken állnak helyt, szakmáktól függetlenül és emellett ugyanúgy segítik gyermekeiket a tanulásban.

Ami kihívást jelent az önkéntes házi karanténban, az a gyerekek mozgásigényének kielégítése és az iskolai feladatok leadása a várt határidőre. Ahogy mondta, ők tényleg betartják az intézkedéseket: heti egyszer mennek bevásárolni és nem érintkeznek senkivel. Munkáját home office-ban végzi, mely viszonylag zökkenőmentesen működik és a munkatársakkal történő folyamatos együttműködés jelentősen elősegíti. Minden megbeszélést, sőt, az interjúkat is felváltotta a telefon és a digitális eszközök, viszont – mivel nagyon hisz a személyes kapcsolódásban – hiányzik neki a valós találkozás.

Az 5 éve indult, szegedi Toastmasters retorika klubesteket sem a szokásos módon rendezik meg, digitális platformokat kerestek a további működéshez.

Mivel a versenyszféra egyes területein korábban is megfigyelhető volt a távmunka, azt gondolja, hogy sokkal nyitottabbak lehetnek a cégek erre a foglalkoztatási formára a járvány utáni időszakban is. Erika úgy fogalmazott ”számos dologra tanít minket ez a helyzet, önfegyelemből és türelemből vizsgázunk mindannyian”.

Arra a kérdésre, hogyan látja a szegedieket a járvány alatt, annyit mondott, hogy többnyire otthonról és a médiából követi az eseményeket, és az alkalmankénti bevásárlásnál látja, hogy ha valami nincs konkrétan megtiltva, addig azt sokan szabadnak gondolják.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy mindannyian tartsuk be a szabályokat, hiszen ez közös érdek, és az otthon töltött időt töltsük hasznosan és kreatívan!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb