Közélet

Kijárási korlátozás kisokos: mikor mehetek boltba, piacra?

Éjfélkor életbe lépett a kijárási korlátozás, ennek kapcsán pedig rengeteg kérdés merült fel. Tegnap valóságos üzenet-cunami futott be hozzánk, a legfontosabb kérdésekre most igyekszünk röviden, érthetően választ adni.

MIKOR MEHETSZ ÉS MIKOR NEM KIFLIT VENNI

Egyszerű a képlet:

…ha 65 év felett tetszik lenni, csakis 9-12 óra között tessék boltba menni.

…ha 65 év alatt vagy, 9-12 között ne menj boltba, bármikor máskor nyugodtan.

Ez most nem az ölelkezés időszaka, ha boltba menet szembe jön egy régi haver, ne most ugorjatok egymás nyakába: köteles vagy más embertől legalább másfél méter távolságot tartani.

ELFOGYOTT A ZÖLDSÉG. MI VAN A PIACCAL?

A Mars Téri Piacon (és az összes többin) a 65 évnél idősebb vásárlók kizárólag 9:00 és 12:00 óra között, a 65 évnél fiatalabbak pedig kizárólag 9:00 óra előtt és 12:00 óra után tartózkodhatnak, betartva afent említett másfél méteres távolságot. A piac biztonsági szolgálata és a piac munkatársai ellenőrzik a belépést.

ÁRKÁD SZEGED, SZEGED PLAZA, NAPFÉNY PARK

Szeged shopping center-ei nyitva tartanak, ennek dacára lesz pár üzlet, aki lehúzta a rolót. Az Index.hu információi alapján a Zara központjában közölték, hogy az összes üzlet bezár. Mivel a láncolat egy nagyobb, több márkát tulajdonló cégcsoport, az Inditex része, valószínűleg ugyanez igaz a többi boltjukra, így a Bershka-ra, a Pull and Bear-re és a Stradivarius-ra is. A H&M-nél péntek délután tájékoztatták a dolgozókat, hogy szombattól ők sem lesznek nyitva. A C&A már 4 nappal ezelőtt kitett a honlapjára egy közleményt, miszerint bezárják 1300 boltjukat, és az online vásárlást ajánlják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb