Közélet

Kijárási korlátozás: katonák a piacok, bevásárlóközpontok környékén és az M5-ösön

Katonák segítik a kijárási korlátozás betartását – adta hírül az MTI. A katonai rendész járőrök főként a forgalmas közterületeken, továbbá a piacokon, pályaudvarok és bevásárlóközpontok környékén segítenek be a rendőrségnek, így valószínűleg a Mars Téri Piac, az ÁRKÁD Szeged vagy a Szegedi Vasútállomás környékén is gyakrabban fognak járőrözni.

Fokozott lesz a jelenlét az M5 autópálya pihenőhelyein is: a Magyar Honvédség katonái részt vesznek a „Korridor” feladatban, amelynek a lényege, hogy az autópályák pihenőhelyein statikus és mozgó járőrökkel segítik a rendőrség munkáját. Feladatuk, hogy a Magyarországon áthaladó tranzit utazók a számukra előírt útvonalról ne térjenek le, ezzel is csökkentve a magyar állampolgárokkal történő érintkezés lehetőségét.

“Különösen fontos ilyenkor az összefogás, a társszervek kölcsönös támogatása, valamint az, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett rendszabályokat mindenki ismerje és betartsa. A magyar emberek számíthatnak arra, hogy a katonák megtesznek mindent biztonságuk szavatolása érdekében az élet minden olyan területén, ahol szükség lehet a katonai képességek igénybevételére” – áll a Honvédelem közleményében.

Mint ahogy azt reggel megírtuk, hétfőtől katonás lesz a helyzet az egészségügyben is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb