Sport

Sport, Szegeden, a kijárási korlátozás idején? Süli Andrást kérdeztük

Bár a szabadban már nem lehet csoportosan sportolni, a Szabadidősport Szövetség nyújt alternatívát azoknak a szegedieknek és Csongrád megyeieknek, akik szeretnék megosztani a mozgás örömének élményét.

Az egyik első intézkedés volt a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, hogy betiltották a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények, sportesemények megtartását. Süli András, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség (CSOMSZISZ) elnöke, a Szeged365.hu olvasóinak elmondta:

András: ”Az egészség a legfontosabb, mi éppen ezért dolgozunk, így természetes volt, hogy rögtön a járvány megjelenésekor jeleztük tagszervezetink és tagjaink számára, hogy függesszék fel a csoportos edzéseket, rendezvényeket.”

A szervezet minden korosztály számára kínált választási lehetőséget. Az „Ezt válaszd!” program évek óta nagy sikerrel fut a megyében. Heti rendszerességgel biztosítottak ingyenes edzéslehetőséget a jelentkezőknek, a zumbától a nordic walkingig. Kiemelten foglalkoztak a szépkorúakkal, akik aktív résztvevői a programnak. Most, hogy a szabadtéri edzések lehetősége egy időre megszűnt, nem hagyják magukra a sportolni vágyókat!

András: „A Facebookon szerveződött csoportjainkhoz bárki kapcsolódhat. Továbbra is lehet tehát együtt mozogni, csak online! Eddig értelemszerűen az egymáshoz közel élők alkottak ilyen csoportokat, most ezek a határok, korlátok eltűnhetnek.”

Érdemes a program honlapján szétnézni  vagy a Facebook-on csatlakozni, például az „Ezt Válaszd Szeged” csoporthoz.

https://www.facebook.com/eztvalaszdszeged/videos/228257661082248/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb