Közélet

A Lions és a Rotary is segíti a járványügyi védekezést


- Hirdetés -

Arcmaszkok és lélegeztető gépek vásárlásával segíti első körben a koronavírus-elleni védekezésben a szegedi orvosokat a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A két jótékonysági szervezet összefogott és kialakult válsághelyzetben az egészségügy segítését tűzte ki közös célul. Ebben a lakosság felajánlásaira is számítanak.

A járványügyi vészhelyzetre való tekintettel a Szeged Első Lions Club és a Szegedi SzentGyörgyi Albert Rotary Club összehangolt adománygyűjtést indított a koronavírus fertőzés elleni küzdelem frontvonalában dolgozók, a háziorvosok, az SZTE Infectológiai Osztály és újonnan alakuló Infectológiai Sürgősségi Osztály segítésére.


- Hirdetés -

Az első adományokat a Szeged Első Lions Club képviselői március 27-én már át is adták. Egy hiánycikknek számító mobil lélegeztető készüléket szereztek be Németországból, melyet Pető Zoltán részlegvezető docensnek adtak át. Mindemellett plexi arcpajzsokat is vásároltak az osztály dolgozóinak. Ezen eszköz beszerzéséhez nagyban hozzájárult a szegedi Gyöngyi Róbert és családjának nagyvonalú felajánlása.

A szegedi oroszlánok szintén pénteken adták át a szegedi alapellátásban dolgozó Dr. Barna Márta és Dr. Rósa Ágnes kezdeményezésére vásárolt 250 db FFP3-as, vagyis a legmagasabb szintű szűrőkapacitással rendelkező szájmaszkot, melyeket a jelenleg is aktívan dolgozó gyermek és felnőtt háziorvosok kapnak meg. A segédeszközök szétosztást a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya koordinálja. A Szeged Első Lions Club ezen ké akcióra összesen 1.700.000 Ft adományt fordított.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club FFP2-es maszkokat rendelt meg háziorvosok számára, melyet a mindennapok során tudnak majd használni saját egészségük védelmében. A több mint ezer maszk, mely napokon belül megérkezik Kínából, nagyjából egy hónapra biztosítja majd a biztonságos munkavégzést az alapellátásban. A két szegedi jótékonysági szervezet a jövőben is együttműködve folytatja a koronavírus elleni küzdelmet, melyhez kérik a lakosság támogatását is.

A Rotary klub további eszközök megvásárláshoz várja a lakossági felajánlásokat.


Szegediek Rotary Clubja Alapítvány
Számlaszáma: CIB Bank Zrt 10700062-42654908-51100005

A Szeged Első Lions Club a következő periódusban további védőfelszerelések beszerzését tervezi, valamint plexi arcpajzsok gyártását kívánja támogatni, ehhez várnak felajánlásokat az alábbi számlaszámra:


Szeged Első Lions Club
Számlaszáma: MKB Bank ZRT 10402805-28021359-00000000


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb