Közélet

Szegeden is ingyen tömegközlekedhetnek az egészségügyi és szociális dolgozók

Botka László polgármester tömegközlekedést érintő intézkedéseket jelentett be hétfő délelőtt. A mai naptól ingyen utazhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók a tömegközlekedési eszközökön Szegeden.

Az intézkedés a mai naptól már hatályba lép, míg a hétvégi menetrendre átállás április 1-től, tehát szerdától. A polgármester bejelentése alapján a város továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre.

A mai naptól a szociális és az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a szegedi buszokon is (Fotó: Szabó Dávid)

Az autóbusz-járatok fele csuklós busszal fog közlekedni. A csuklós autóbuszokat elsősorban előre tervezetten a 36-os (II. Kórház), 90-es (II. Kórház), 20-as (SZTK), 72-es (SZILK, DÉLÉP ipari park, Auchan), illetve a 77-es és 21-es (20-as és 90-es járatokkal összekapcsolt feladatok) jelzésű autóbuszvonalakon közlekedtetik.

A város sajtóközleményéből az is kiderült, hogy 700 egyedülálló, idős ember kérte a város segítségét, valamint hogy eddig több mint 220 bérlő jelezte, bezárja üzletét, vendéglátóhelyét, és szünetelteti tevékenységét. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb