Hirdetés
Hirdetés
4.5 C
Szeged
2021, január 20., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Szegeden is ingyen tömegközlekedhetnek az egészségügyi és szociális dolgozók

Szegeden is ingyen tömegközlekedhetnek az egészségügyi és szociális dolgozók

Botka László polgármester tömegközlekedést érintő intézkedéseket jelentett be hétfő délelőtt. A mai naptól ingyen utazhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók a tömegközlekedési eszközökön Szegeden.

Az intézkedés a mai naptól már hatályba lép, míg a hétvégi menetrendre átállás április 1-től, tehát szerdától. A polgármester bejelentése alapján a város továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre.

A mai naptól a szociális és az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a szegedi buszokon is (Fotó: Szabó Dávid)

Az autóbusz-járatok fele csuklós busszal fog közlekedni. A csuklós autóbuszokat elsősorban előre tervezetten a 36-os (II. Kórház), 90-es (II. Kórház), 20-as (SZTK), 72-es (SZILK, DÉLÉP ipari park, Auchan), illetve a 77-es és 21-es (20-as és 90-es járatokkal összekapcsolt feladatok) jelzésű autóbuszvonalakon közlekedtetik.

A város sajtóközleményéből az is kiderült, hogy 700 egyedülálló, idős ember kérte a város segítségét, valamint hogy eddig több mint 220 bérlő jelezte, bezárja üzletét, vendéglátóhelyét, és szünetelteti tevékenységét. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -