Mindenmás

Mától bringázható a nagykörút!

Bringa-betyárok, készültünk egy klassz hírrel a nap végére: mától a nagykörút nagy részén engedélyezett a kerékpárhasználat – adta hírül a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Azért ennyien nem leszünk… fotó: Critical Mass

A srácok közleményét teljes terjedelmében közöljük:

“Olyan örömhírről tudunk most beszámolni, amilyet ezekben az aggasztó időkben nemigen hall az ember. A mai naptól ugyanis a teljes nagykörúton szabad biciklizni! A Critical Mass egyik régi célja teljesült ezzel.

Február 17-én a Magyar Kerékpárosklub részéről kértük a Magyar Közutat, hogy több más főútszakaszhoz hasonlóan vizsgálja fölül a 43-as főút szegedi nagykörúti szakaszán érvényes forgalmi rendet, és tegye lehetővé, hogy szabályos legyen a bringázás a körút még tiltott részein is, vagyis a Madách utca és a Dugonics utca (Szilléri sgt.) között. A Magyar Közút részéről rendkívül korrekt hozzáállást tapasztaltunk. Kérésünket megvizsgálták, megvitatták, és végül úgy döntöttek, hogy bevezetik az új forgalmi rendet. Ezt ezúton is köszönjük nekik!

Mindemellett a körút továbbra is eléggé forgalmas út (még ha most a járvány miatt kevesen is használják) ezért kérünk mindenkit, hogy csak az éljen a lehetőséggel, aki a közlekedésben kellő rutinnal rendelkezik, a szabályokat ismeri és az intenzívebb forgalomban részvétel nem okoz neki gondot. Csúcsidőben azért is célszerű elkerülni a körút ezen részét, mivel a gépjárművek torlódása a lendületes haladást nem teszi lehetővé.

Ha van ismerősötök, aki gyakran jár arra pl. autóval, szóljatok neki, hogy ne lepődjön meg, ha bringást lát.”

Az alábbi térképen a szervezet tagjai berajzolták, mely részek váltak bringázhatóvá:

Kezdjük bírni a Magyar Közút Zrt-t: ma délután előrukkoltak a “Veletek vagyunk!” című, az országutak hőseit magasztaló hálavideóval (zseniális lett, gratula), aztán meg ez.

Mielőtt megkérdeznétek: a CM365 – nek mindössze annyi köze van a Szeged365 – höz, hogy mi is szeretünk bringázni, meg az, hogy van egy “365” mindkét brancs nevében. A fantázianév a Magyar Kerékpárosklub Szegedet takarja és a “Critical Mass 365” rövidítése, avagy “minden nap Critical Mass”. A hír örömhír, viszont fokozottabb óvatosságot igényel mind az autós, mind a biciklis társadalomtól.

Vigyázzunk egymásra!

Apropó, a Magyar Közút fentebb emlegetett videója:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb