BlogSzegedi Arcok

Szegediek a világ körül: Egy szegedi blogger tudósít Firenzéből (videóval)

Firenze Olaszország egyik nagyvárosa, valamint a turisták egyik kedvenc helye. A sajtó azonban nem a látnivalóktól és turizmusától hangos, hiszen az olaszoknál tarolt a koronavírus. Itt él egy szegedi hölgy, Kiss Eszter is már 8 éve. Ő maga a turizmusban dolgozott, ennek kapcsán pedig blogot vezet, ami – most aktuálisan – a járvány-ügyről tájékoztatja a követőit.

Esztert egy olvasónk ajánlotta, hiszen színes blogjáról már egyébként is ismert volt a közösségi oldalon. A Hello. Itt Firenze nevű blog 2017-ben született, amiben szívesen mutatta be Olaszország nagyvárosát, az ottani turizmust, látnivalókat, gasztronómiát.

Telefonos beszélgetésünk alkalmával arról is beszámolt, hogy már több magyarországi televízió csatorna, rádió is megkereste őt, hogy tudósítson az olaszországi helyzetről. Ez miatt mélyebben beleásta magát a koronavírus okozta járvány témájába, lefordított több helyi írást, cikket.

A helyzet az, hogy Firenzében is lehet boltba menni, Eszter azt mondja, az üzletek is ellátottak. A sorban állással van a gond, hiszen egy bizonyos létszámú személy mehet csak be a bevásárlóközpontokba, így akár egy bevásárlás két órába is telhet.

A gazdaságról úgy nyilatkozott, hogy az olasz kormány sürgős segély csomagról való döntést hozott, hiszen – főleg Dél-Olaszországban – voltak zavargások. Volt aki nem tudott boltban fizetni vagy banki épületeket támadtak meg. Akik egyik napról a másikra dolgoztak, azoknak valóban elfogyott a tartalékuk, így segíti őket az ottani kormány.

Eszter azt mondja, amikor közel 1000 ember halt meg egy nap alatt, nagy csalódás volt az ott élőknek, azonban blogjában sokszor megoszt élményeket, hiszen arra is rá akar világítani, mi lesz a járvány után, célja pozitivitással teletölteni a követői napjait.

Videójában így köszönti a Szeged365 olvasóit:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb