Közélet

Koronavírus, hétfő: elfogadták a felhatalmazási törvényt, új szabályok Szegeden

Űjabb halálos áldozatai vannak a koronavírus járványnak Magyarországon. További Csongrád megyei fertőzöttekről is tudunk. A Szeged365, éppen ezért is, több szájmaszkkal igyekszik segíteni az idős korosztályt. Napi, koronavírussal kapcsolatos hírösszefoglalónk következik.

Ma 2 újabb, idős elhunyt beteg hírére kellett ébrednünk Magyarországon. Bár ahogy Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője arról beszélt a Pécsi Egyetemi tévének, hogy az eddigi intézkedések, valamint a lakossági fegyelem együttesen eredményezte azt, hogy a matematikailag kimutatható, egyelőre úgy tűnik, hogy a járványgörbét sikerült ellaposítani:

Sándorfalván is vannak már fertőzöttek, és Újszentivánon is. Újszentivánon megszólalt a helyi háziorvos, aki egyben az alpolgármester is:

Az Országgyűlésben pedig mindezek alatt elfogadták az úgynevezett koronavírus-törvényt, amely határozatlan ideig hatalmazza fel a kormányt a rendeleti kormányzásra. A törvényre szükség van, jelenleg fontos a gyors döntéshozatal, ez nem is kérdés. Ám az igen, hogy nem lett volna-e jobb politikai konszenzussal, határozott és meghosszabbítható ideig áttérni a rendeleti kormányzásra.

Szegeden is új szabályokat, rendelkezéseket vezetett be Botka László polgármester. Ezek közül a legfontosabb, hogy a mai naptól ingyen utazhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók a tömegközlekedési eszközökön Szegeden:

A sportrajongóknak pedig megvan a most már bizonyosan jövőre megrendezendő tokiói olimpia pontos dátuma:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb