Mindenmás

Ez nem áprilisi tréfa: holnaptól 290 Ft a benzin!

Az első és legfontosabb: ne tankolj ma! Április 1-től a benzin ára bruttó 8 forinttal csökken, amivel újabb történelmi mélységbe kerül annak átlagára: a 290 forintos árra 2010 óta nem volt példa – írta a Holtankoljak.hu. A gázolaj ára továbbra is változatlan marad, 335 forint körül alakul.

A portál szerint február 28-a óta a benzin literenkénti átlagára 87, a gázolaj literenkénti átlagára pedig 58 forinttal csökkent Magyarországon. Ez leginkább az olajár háború illetve a koronavírus okozta intézkedéseknek köszönhető. Az utazási korlátozások bevezetése óta hazánkban jelentősen lecsökkent az üzemanyagforgalom, vannak kutak, ahol egyes napokon a szokásos forgalom tizedét adják most el. Ez leginkább a benzin forgalmára vonatkozik, az áruforgalom, és a mezőgazdasági munkák miatt a gázolaj forgalma kisebb mértékben esett vissza.

Az érzés, amikor megtudod: szerdától 290 Ft a benzin.

Az elmúlt héten a Brent típusú olaj árfolyamának voltak mélypontjai (25 dollár alatt is volt az árfolyam), de a hét eleje és vége között jelentős eltérés nincs, 27 dolláros hordónkénti árral számolhatunk – írta a portál. A forint vissza tudott 4 százalékkal erősödni a dollárral szemben, de az árak alakulására várhatóan nagyobb hatással lesz az üzemanyagok iránti kereslet csökkenés.

Örülünk, Vincent? Örülünk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb