Mindenmás

Szelfizd le magad véradás után!

Szelfikihívást indít Csongrád megye véradóinak a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete. Véradásra buzdítják az embereket, és arra kérnek, hívjanak másokat is vért adni, hiszen az elkövetkező időszak a koronavírus-válság miatt továbbra is nehéznek ígérkezik a vérkészletek folyamatos biztosítása szempontjából.

Arra kérnek mindenkit, hogy ha elmennek valamelyik véradásra, utána készítsenek magukról okostelefonnal egy szelfit, megmutatva a bekötött kart. Korábban már mi is több véradási kezdeményezésről beszámoltunk, például a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak akciójáról.

Újabb, a véradások helyiségeit érintő intézkedéseket hozott ezzel párhuzamosan az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradás helyszínére történő belépés előtt az Országos Vérellátó Szolgálat biztosítja és elvárja a kézfertőtlenítést, ezzel együtt a véradási helyszíneken korlátozza a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló területet mindig úgy alakítják ki, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 méteres távolság. A szolgálat közleménye itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb