Hirdetés
Hirdetés
-4.1 C
Szeged
2021, január 17., vasárnap

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Egyre több fegyvert adnak el Szegeden

Egyre több fegyvert adnak el Szegeden

Növekszik az eladott fegyverek száma Szegeden és környékén is, párhuzamosan a járványhelyzettel. A szegedi Combat Zone Fegyverszaküzlet kollégáját és Német Ferencet, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnökét faggattuk az ügyben, akik megnyugtattak: fegyvervásárlási lázról még nem beszélhetünk.

Német Ferenc a Szeged365-nek leszögezte, még nem tartunk ott, ahol az Egyesült Államokban, ahol üresek a fegyverüzletek polcai. Ott ennek egyébként is hagyománya van. Magyarországon elsősorban vadászok , valamint személy-, és vagyonőrök szereznek be fegyvert engedélyre, és a magyar fegyvertartási szabályok nagyon szigorúak.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnöke

Érezhető némi erősödés a fegyvervásárlások, elsősorban a gumilövedékes revolverek terén, de a mérték nem mondható jelentősnek. Hallgasd meg a Német Ferenccel készített interjúnkat.

Hasonlót mondott a Szeged365-nek a Combat Zone Fegyverszaküzlet alkalmazottja, Strohner Lóránd. Többen jönnek fegyvert vásárolni, elsősorban gumilövedékes revolvereket. Ezeknek a használatát pár perc alatt meg lehet tanulni, de ezt a pár perc időt rá kell szánni a vevőre, mert akad olyan, aki nem ismeri a fegyverhasználatot, újoncként tér be az üzletbe. Azt veszik észre, hogy elsősorban vagyonvédelem miatt veszik az emberek, a lakásukat, sőt volt már olyan, hogy a tanyájukat akarták megvédeni. Hiszen hallani olyanokat, hogy Olaszországban egyre nehezebb a helyzet, az emberek egyfajta anarchiától félnek. Szerencsére olyat nem tapasztaltak, hogy bármiféle rasszista indíttatása lett volna a fegyver vásárlásának.

Eszünkbe jutott egy klasszikus…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -