Közélet

Egyre több fegyvert adnak el Szegeden

Növekszik az eladott fegyverek száma Szegeden és környékén is, párhuzamosan a járványhelyzettel. A szegedi Combat Zone Fegyverszaküzlet kollégáját és Német Ferencet, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnökét faggattuk az ügyben, akik megnyugtattak: fegyvervásárlási lázról még nem beszélhetünk.

Német Ferenc a Szeged365-nek leszögezte, még nem tartunk ott, ahol az Egyesült Államokban, ahol üresek a fegyverüzletek polcai. Ott ennek egyébként is hagyománya van. Magyarországon elsősorban vadászok , valamint személy-, és vagyonőrök szereznek be fegyvert engedélyre, és a magyar fegyvertartási szabályok nagyon szigorúak.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnöke

Érezhető némi erősödés a fegyvervásárlások, elsősorban a gumilövedékes revolverek terén, de a mérték nem mondható jelentősnek. Hallgasd meg a Német Ferenccel készített interjúnkat.

Hasonlót mondott a Szeged365-nek a Combat Zone Fegyverszaküzlet alkalmazottja, Strohner Lóránd. Többen jönnek fegyvert vásárolni, elsősorban gumilövedékes revolvereket. Ezeknek a használatát pár perc alatt meg lehet tanulni, de ezt a pár perc időt rá kell szánni a vevőre, mert akad olyan, aki nem ismeri a fegyverhasználatot, újoncként tér be az üzletbe. Azt veszik észre, hogy elsősorban vagyonvédelem miatt veszik az emberek, a lakásukat, sőt volt már olyan, hogy a tanyájukat akarták megvédeni. Hiszen hallani olyanokat, hogy Olaszországban egyre nehezebb a helyzet, az emberek egyfajta anarchiától félnek. Szerencsére olyat nem tapasztaltak, hogy bármiféle rasszista indíttatása lett volna a fegyver vásárlásának.

Eszünkbe jutott egy klasszikus…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb