Sport

Kapás Boglárkáékkal együtt a szegedi úszókat is tesztelték koronavírus fertőzésre: megvannak az eredmények

Olasz Anna, Fábián Péter és Fábián Fanni is átesett a vizsgálatokon. Hogy milyen eredménnyel, az kiderül a cikkre kattintva.

Mindhárom szegedi úszó koronavírus tesztje negatív lett és a két edzőé is.

Mint korábban megírtuk a Magyar Úszó Szövetség a zárt edzőtáborban való részvétel feltételeként szabta, hogy mindenkinek legyen két negatív koronavírus-tesztje. Kapás Boglárka és nyolc társa esetében kiderült, hogy fertőzöttek. A Szegedi Úszó Egyletnél 5 főt érintett az eljárás, a versenyzőkön kívül Gellért Gábor vezetőedzőt és kollégáját Táczi Zsoltot. Mindenkinek negatív lett a tesztje, jól vannak.

Gellért Gábor és Olasz Anna tesztje is negatív lett.

A Magyar Úszó Szövetség közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy kedd estig 9 esetben mutattak fertőzést a vizsgálatok.

„Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, melyeket követően 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken. A Magyar Úszó Szövetség teljes mértékben együttműködik az egészségügyi szervezetekkel, és kizárólag azon úszóinak teszi lehetővé a medencés edzések elkezdését, akik esetében kizárható a fertőzés – azaz az egy vagy két negatív teszt mellett az is, hogy bármilyen formában érintkeztek fertőzött társaikkal akár a karantén kezdete előtt, akár annak letelte után. A zárt edzőtáborok során az úszók folyamatos orvosi felügyelet alatt dolgoznak majd, és rendszeresen részt vesznek egészségügyi vizsgálatokon.”

A fertőzöttektől kapott információk alapján egyelőre egyikük sem igényel különleges orvosi ellátást, ugyanakkor az állami járványügyi hatóságok már felvették velük a kapcsolatot. Amennyiben bármelyikük kezelésre szorulna, úgy rájuk is a jelenleg érvényben lévő országos egészségügyi protokoll szabályai vonatkoznak.”

A HAÁSZ SZUE vezetőedzője, Gellért Gábor elmondta, hogy jelenleg mindenki otthon készül és egyelőre nem tudják mi lesz, de elképzelhető az események tükrében, hogy egyáltalán nem lesznek közös edzőtáborok.

Korábban írtuk a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb