Mindenmás

Napi Pakk, szerda: Hugók, Április bolondja, Puskás Öcsi

Április első napján is összegyűjtöttük a mai évfordulókat, a szegedi időjárást és minden tudnivalót, ami a mai naphoz fontos lehet. Valamint egy kis humort is csempésztünk a mai pakkunkba.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Szegeden újra eltűnnek a felhők, igaz éjszaka még mínusz fokot is mérhetünk. Napközben 11 fok körül lehet.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Április bolondja a népszokás szerint az, akit április elsején rászednek, a bolondját járatják vele. A rászedett személy az április bolondja.

Több országban elterjedt szokás. Eredete nem tisztázott. Egyik magyarázata szerint kelta népszokás volt, hogy április kezdetén vidám, bohókás tavaszi ünnepeket ültek. Más magyarázat szerint IX. Károly francia király egyik rendeletéből ered. 1564-ben az új esztendőt április 1-től január 1-ig tartották. Az akkor szokásban lévő újévi ajándékozás megmaradt, de a rendelet után április elsején már csak bolondos ajándékot adtak egymásnak az emberek.

Névnapjukat a Hugók ünneplik. Boldog névnapot kívánunk!

A mai napon született Puskás Ferenc 1927-ben. A Nemzet Sportolója volt, valamint olimpiai arany és világbajnok ezüst érmes labdarúgó. Ő volt a közismert Aranycsapat kapitánya, a FIFA listán a valaha legjobbak között szerepelt.

AMIT MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Változik Szeged menetrendje, újabb hírek és számok a járvány kapcsán.

A mai napra való tekintettel, valamint, hogy némi aktualitást mutassunk, a Dumaszínház Karantények című sorozatának első részével indítsuk a napot, hogy a humor legalább velünk legyen április elsején és a korlátozások harmadik hetében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb