Hirdetés
Hirdetés
0.7 C
Szeged
2021, január 20., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Sport Ősszel már az olimpiára is lehet készülni az új, szegedi atlétikai centrumban

Ősszel már az olimpiára is lehet készülni az új, szegedi atlétikai centrumban

Amennyiben a járvány miatt nem csúszik a kivitelezés. Olvasónk jelezte: elkezdődött az építkezés a SZVSE pályán, mi pedig utána jártunk. Bartók Csabát, a Modern Városok Program szegedi koordinátorát kérdeztük.

Hosszú idő után méltó infrastruktúrát kap a „sportok királynője” Szegeden. A Modern Városok Program kereteiben két jelentős beruházást jelentettek be még tavaly. Az egyik az Egyetem területén valósul meg, a másik pedig a SZVSE pályán. Ez utóbbi jár előrébb a megvalósulásban, hiszen a napokban elkezdődtek a munkálatok.

Bartók Csaba:  ”Jól látta a Szeged365.hu kedves olvasója, valóban felvonultak a gépek és az emberek a területre. Az illetékes államtitkárság átutalta a több, mint 500 millió forintot a beruházást felügyelő Nemzeti Sportközpontoknak, így a kivitelezővel egyeztetve, a terveknek megfelelően elkezdődött az építkezés. Természetesen a jelenlegi helyzetben felelőtlenség lenne bármit is pontosan mondani a befejezést illetően, de amennyiben a helyzet lehetővé teszi, úgy Ősz végére elkészülhetnek a jelenlegi beruházás főbb elemei.”

A projekt tartalmaz egy nemzetközi A-minősítésű komplett atlétikai pályát, villanyvilágítású, nyolcsávos, műanyag borítású futópályát, valamint az összes dobószakágnak megfelelő nemzetközi versenyzésre alkalmas dobókört.

Csaba: „Szegeden gyakorlatilag évtizedekig nem volt, illetve most sincs olyan infrastruktúra, ami lehetővé tenné az atlétika magasabb szintű űzését. Hogy mégis van, az csakis annak köszönhető, hogy vannak elhivatott, a szó jó értelmében véve „fanatikus” szakemberek. Abban bízunk, hogy a beruházások megvalósulásával kaphat egy lökést ez a csodálatos sportág és reneszánszát élheti Szegeden.”

Arról, hogy ki és mikor használhatja majd a létesítményt még az építkezés befejezése előtt egyeztetnek az érintettekkel, ahogyan arra is keresik a megoldást, hogy egy másik beruházással a kiegészítő létesítmények is a XXI. századnak megfelelő szintre kerüljenek, ahogyan maga a pálya.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -