Sport

Ősszel már az olimpiára is lehet készülni az új, szegedi atlétikai centrumban

Amennyiben a járvány miatt nem csúszik a kivitelezés. Olvasónk jelezte: elkezdődött az építkezés a SZVSE pályán, mi pedig utána jártunk. Bartók Csabát, a Modern Városok Program szegedi koordinátorát kérdeztük.

Hosszú idő után méltó infrastruktúrát kap a „sportok királynője” Szegeden. A Modern Városok Program kereteiben két jelentős beruházást jelentettek be még tavaly. Az egyik az Egyetem területén valósul meg, a másik pedig a SZVSE pályán. Ez utóbbi jár előrébb a megvalósulásban, hiszen a napokban elkezdődtek a munkálatok.

Bartók Csaba:  ”Jól látta a Szeged365.hu kedves olvasója, valóban felvonultak a gépek és az emberek a területre. Az illetékes államtitkárság átutalta a több, mint 500 millió forintot a beruházást felügyelő Nemzeti Sportközpontoknak, így a kivitelezővel egyeztetve, a terveknek megfelelően elkezdődött az építkezés. Természetesen a jelenlegi helyzetben felelőtlenség lenne bármit is pontosan mondani a befejezést illetően, de amennyiben a helyzet lehetővé teszi, úgy Ősz végére elkészülhetnek a jelenlegi beruházás főbb elemei.”

A projekt tartalmaz egy nemzetközi A-minősítésű komplett atlétikai pályát, villanyvilágítású, nyolcsávos, műanyag borítású futópályát, valamint az összes dobószakágnak megfelelő nemzetközi versenyzésre alkalmas dobókört.

Csaba: „Szegeden gyakorlatilag évtizedekig nem volt, illetve most sincs olyan infrastruktúra, ami lehetővé tenné az atlétika magasabb szintű űzését. Hogy mégis van, az csakis annak köszönhető, hogy vannak elhivatott, a szó jó értelmében véve „fanatikus” szakemberek. Abban bízunk, hogy a beruházások megvalósulásával kaphat egy lökést ez a csodálatos sportág és reneszánszát élheti Szegeden.”

Arról, hogy ki és mikor használhatja majd a létesítményt még az építkezés befejezése előtt egyeztetnek az érintettekkel, ahogyan arra is keresik a megoldást, hogy egy másik beruházással a kiegészítő létesítmények is a XXI. századnak megfelelő szintre kerüljenek, ahogyan maga a pálya.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb