Sport

Koronavírus vs box: év végére a világranglistán a top 20-ba szeretne bejutni a szegedi Magyar Kinga

A kisváltósúlyban két szervezetnél (WBL és GBU) is Európa-bajnok profi bokszolónak ehhez a következő három meccsén folytatnia kell a sikerszériát. Amennyiben azonban októberig nem tud hivatalos meccset vívni, úgy a legnagyobb független szervezetnél, inaktívvá válhat és elveszítheti eddigi pontjait is.

Tavaly októberben Sopronból a közönségdíjat is elhozta egy gáláról Magyar Kinga, aki a hazai ranglistát is vezeti súlycsoportjában a profi ökölvívók között. Nagyon jó korban és formában van ezért is fájó számára, hogy most erőnléti edzésekre kényszerül, otthon.

Kinga: ”Egyre rutinosabbá válok, de ehhez kellenek a mérkőzések, amiket nem lehet pótolni semmivel. A terv az, hogy jövőre az egyik legnagyobb szervezetnél is ringbe szálljak egy övért, de ehhez szükség lenne az idei évre tervezett három eseményre is. Ezek közül is a most már hagyományosnak nevezhető, ingyenes, szegedi Tesco-gálát vártam a legjobban, amit nyárra terveztünk, de jelenleg ez is bizonytalanná vált.”

Simon Zsolt, aki Kinga edzője és menedzsere bizakodóan tekint a jövőbe.

Zsolt: „Jó úton haladunk Kingával, amit a világranglistán elfoglalt 32. helye is alátámaszt, de még ennél is több van benne, célunk már ebben az évben a Top 20.  Ideális a kora és a formája. Remélem, ez a kényszerszünet nem akasztja meg a fejlődését. Mi azt reméljük, hogy hamar vége lesz ennek a helyzetnek, mert a küzdősportok és a profi boksz nem működik sparring, vagyis egymás elleni, de védőfelszerelésekkel vívott meccsek nélkül. Ha ez nincs, akkor az erőnlét megmaradhat ugyan, de egy három hónapos kihagyást legalább fél év követ, amíg újra kialakul a megfelelő ütőtávolság, forma.”

Simon Zsolt a Global Sport Event Kft. vezetőjeként országszerte nagysikerű küzdősport-gála szervezője, például Szegeden is. Több tehetséges sportoló karrierjét egyengeti jelenleg is, közülük az egyik legnagyobb ígéret Kinga mellett a soproni Tóth László. Kinga hamarosan új szerepkörben is feltűnik a Szeged365.hu-n, mégpedig a Mizsik Attila nevével fémjelzett gasztro-rovatunkban.

Simon Zsolt, Magyar Kinga, Mizsik Attila. Vasárnap Kinga a Gasztro365 főző-show vendége lesz.

Kinga:Figyeljétek a Szeged365.hu-t, mert vasárnap kiderül, hogy nem csak ütni, de főzni is tudok-e!”

GASZTRO365 – főzőshow a Szeged365.hu-n, Mizsik Attilával

Kinga vasárnap 10:00-kor a Gasztro365 vendége lesz, ahol bemutatja a főzőtudományát is – Szeged legkeményebb menyecskéje nem csak a boxban ütős!

A múlt vasárnapi adás:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb