Mindenmás

Kijárási korlátozás kisokos: Hogyan tudok Szegeden tömegközlekedni?

Tekintettel a koronavírus okozta járványra, a szegediek figyelmét is felhívták arra, hogy tömegbe ne menjenek, már pedig a tömegközlekedéseken ez sokszor elkerülhetetlen. Ha mégis utaznunk kell a városba bevásárlás, munkavégzés vagy egyéb – most engedélyezett- célból, a tömegközlekedéseken is tartsuk a másfél méter távolságot utastársainktól. Nézzük, milyen intézkedéseket hoztak még a szegedi tömegközlekedéseken!

Fotó: Szabó Dávid

Még a korlátozás kihirdetése előtt, március 18-án nyári menetrendre állt át a közlekedés a városban. A menetrend, a Szegedi Közlekedési Társaság honlapján elérhető.

A városvezetés döntése értelmében 2020. április 1. (szerda) üzemkezdettől Rendkívüli Egésznapos Menetrendet vezet be a közösségi közlekedésben a megváltozott utazási szokások miatt. A menetrend kialakítása során a döntéshozók szem előtt tartották, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a patikák, az élelmiszerüzletek és szegedi nagy munkáltatók dolgozói és mindazon szegedi és Szeged környéki munkavállalók, akik munkája nem végezhető otthonról továbbra is időben el tudjanak jutni a munkahelyükre – olvasható szintén az SZKT honlapján.

Április 1-től nincs 1-es villamos és 7-es troli. Összesen 15 járat szűnt meg ideiglenesen:

Villamos esetében: 1-es vonalon
Trolibusz esetében: 7-es vonalon
Busz esetében: 24; 32; 67; 71; 76Y; 77Y; 78A; 79H; 84; és az éjszakai járatok (91E; 92E; 93E; 94E)

Március 30. óta díjmentesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók, valamint a szociális ellátásban dolgozók a helyi közlekedési eszközökön. Mindezt az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.

A teljes menetrend-változást az alábbi cikkünkben mutattuk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb