Sport

Olimpia vagy gyerek? Márton Anitának most kell döntenie

Ahogyan elsőként megírtuk pár napja, Márton Anita eredeti tervei között az szerepelt, hogy az idei olimpia után belevágnak a baba-projektbe párjával. Azzal azonban, hogy az olimpia nem pár hónapot, hanem egy teljes évet csúszik, az atlétanő élete talán legnehezebb döntéshelyzetébe került.

A járványhelyzet mindenki életére komoly hatással van, így az élsportolókéra is. Nagyon nem mindegy, hogy életük legfontosabb versenyét mikor rendezik, hiszen oda kijutni sem egyszerű, de jól szerepelni lehetelen a csúcsforma nélkül. Sokan a sportolók közül egész életüket az olimpiákhoz igazítják. Márton Anita is úgy tervezte, Tokió után gyermeket szeretne. Erről az alábbi cikkben írtunk.

Az olimpiai bronzérmes súlylökő a Kossuth Rádióban beszélt a jelenlegi helyzet nehézségeiről, haásairól.

Anita:„Szerintem nagyon sokan gondolkodnak azon, hogy hogyan tovább, esetleg pihennek egy kicsit, kihagyják ezt az évet és valamikor elkezdenek majd egy új felkészülést, új alapozást. De ez nem egyszerű, én a sérülés miatt tudom, hogy milyen visszatérni egy leengedett állapotból. Nagyon sok idő és kemény munka kell hozzá, viszont rövid távú célok nélkül nehéz tovább dolgozni.”

Most az előző három és fél év munkája került más megvilágításba, elsősorban abból a szempontból, hogy mikor kell és lehet a legjobb teljesítményt nyújtani.

Anita: „ Szabadtéren az olimpia lesz a legfontosabb, a többi versenyen nem fogunk tudni olyan jól teljesíteni, az én esetemben ez akár másfél métert is jelenthet eredményileg.”

Bárhogy is dönt végül a rendkívül szerény és szimpatikus sportoló, mi jó egészséget és sok örömet kívánunk neki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb