Sport

Babavállalást, kvalifikációt is érint a szegedi sportolók esetében az olimpia halasztása, ami már HIVATALOS!

Ahogyan várható volt, nem lesz idén nyáron olimpia Tokióban. Jelenleg annyi biztos, hogy 2021-ben rendezik meg az ötkarikás játékokat, legkésőbb a jövő nyáron!

Petrovics Kálmánt, az NKM-Szeged VE klubigazgatóját telefonon értük utól: “Először a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell reagálnia, majd a hazai sportági szövetségeknek, esetünkben a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek és csak ezt követően jöhet a klubok. Mindenesetre mi házon belül már elkezdtük összerakni a vészforgatókönyveket, hogy hogyan tudjuk segíteni a lehető legjobb felkészülést a válogatott versenyzőink részére.”

Márton Anita: “Nagyon nem örülök, mert jól haladt a felkészülésem, az elhalasztott fedettpályás világbajnokságra is éremesélyesként utazhattam volna….Ezen kívül Tokió utánra terveztünk babát vállalni, így most minden borul.”

Nagy Péter: “Örülök, hogy nem törlik, hanem megtartják! Eddig sem tudtam a pontos kvalifikációt, még várok a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség döntésére. Ha az eddigi versenyeket veszik alapul és megvan a kvótám, akkor sincs baj, sőt, de ha újra indul egy kvalifikációs időszak, új versenyekkel, akkor megpróbálok még többet kihozni magamból.”

    A NOB közleményében kiemeli, hogy az olimpiai láng marad Japánban és egyezség született arról is, hogy az elnevezés nem változik, a jövő évi játékoknak is 2020-as olimpiai és paralimpiai játékok lesz a neve.

    A XXXII. nyári olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg. Szakértők szerint a halasztás Japánnak 670 milliárd jenbe (1,9 billió forint) kerül.

    A modernkori játékok 124 éves történetében korábban nem volt példa halasztásra. Törlés már volt, mégpedig ötször: az első világháború idején az 1916-os berlini játékok maradtak el, majd a második világháború alatt az 1940-es, eredetileg Tokiónak, majd Helsinkinek ítélt, valamint az 1944-es londoni nyári, továbbá az 1940-es szapporói és az 1944-es Cortina d’Ampezzó-i téli olimpiát nem rendezték meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb