Hirdetés
Hirdetés
2.8 C
Szeged
2021, január 26., kedd

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Sport Lefújták a jégkrorongszezont - a szegediek elődöntősként zártak

Lefújták a jégkrorongszezont – a szegediek elődöntősként zártak

Hiába készült a bronzmérkőzésekre a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapata, a koronavírus-járvány miatt idő előtt felfüggesztették a szezont, azóta kiderült, hogy be sem fogják fejezni. Emiatt az elődöntős szerepléssel zártak a szegediek, akik így is túlszárnyalták a tavalyi eredményüket.

Egyik pillanatról a másikra ért véget az OB II-es jégkorongbajnokság. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű március első két hetében még az Egerszegi Titánok elleni bronzmérkőzésekre készült, majd a koronavírus-járvány terjedése miatt a Magyar Jégkorong Szövetség bejelentette: minden korosztályban, minden ligában törli a további bajnoki küzdelmeket.A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a tavalyi évad végén ötödikként zárt, így a legjobb négy közé kerüléssel javított ezen az eredményén,

Prakab Gábor, az OB II-es együttes vezetőedzője így most a csonka-szezont értékelte.

Gábor: “Az erőviszonyok alapján úgy tűnt, mi vagyunk leghátul, de be tudtuk bizonyítani, hogy ez mégsem így van. A hazai jégen, a Hevület ellen aratott 7–5-ös sikerünk kiváló játékunknak volt köszönhető, és talán annak, hogy az ellenfél kicsit lebecsült minket, nem hitte, hogy kikaphat Szegeden. Tévedtek. A MAC Budapest ellen pedig az idegenbeli siker is összejött, az a 7–3-as meccs rogyasztotta meg végleg a tavalyi ezüstérmest, amely az utolsó bajnokijára ki sem állt. Ezekre a sikerekre jó emlékezni!”

Az eredményességgel a népszerűsége is javult a csapatnak. A szegedi drukkerek ebben a szezonban is a legmagasabb átlagnézőszámot produkálták az OB II-ben. A játékosok közül Varga Dávid volt a legeredményesebb, az alapszakaszban öt meccsen öt gólig és négy gólpasszig, azaz kilenc pontig jutott. Mögötte Hajdu Botond, Maslac Michael és Losonci Ádám következett a statisztikában, ők nyolc meccsen egyaránt nyolc pontot értek el.

Gábor: “Annak külön örülök, hogy a fiatalok megint előrébb léptek. Csanády Zsombor gólerős volt, az alapszakaszban háromszor, az elődöntőben egyszer talált be, de Pallós Péter is eredményesen játszott. Az idősebb játékosaink szintén hozzátették a magukét a szezonhoz. Akik vidékről jártak hozzánk, és utaztak el az összes hazai, valamint idegenbeli meccsünkre, azoknak kiemelkedően hálás vagyok.”

A következő szezonról egyelőre nincs hír, minden attól függ, meddig tartanak a különleges intézkedések hazánkban. A szegedi tréner bízik benne, hogy augusztusban újra jégen tudnak edzeni, és a bajnokságok is rendben elrajtolnak majd minden korosztályban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -