Hirdetés
Hirdetés
2.5 C
Szeged
2021, január 26., kedd

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Sport Az amerikai kosaras nagyobb biztonságban érzi magát Szegeden, ezért itt maradt

Az amerikai kosaras nagyobb biztonságban érzi magát Szegeden, ezért itt maradt

Morris Curry, a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának amerikai játékosa fizetéséről is lemondott, csak hogy maradhasson Szegeden.

A Magyar Kosárlabda Szövetség volt az egyik első a hazai szakszövetségek közül, amely gyorsan és nagyon határozottan lépett a kronavírus-járvány miatt kilalkult helyzetre. Márciusban lefújták a bajnokságokat, így az NB I/A-csoportos pontvadászatát is, amelyben a szegediek szerepeltek. Ennek értelmében ebben a szezonban nem hirdettek bajnokot és nem is esett ki senki. A klub és a játékosok között is kompromisszumos megoldás született.

Bonifert Domonkos, ügyvezető, Naturtex-SZTE-Szedeák: ” Eredetileg május végéig tartott volna a szezon, a szerződések is addig datálódtak. De március végével lezártuk a szezont mi is. Minden játékos elfogadta azt a megoldást, hogy erre az idényre időarányosan kapják meg a fizetésüket. Közösen próbáljuk vállalni a terheket. “

Jelenleg azokkal van szerződése a klubnak, akikkel két évre kötöttek. Jövőre a tervek szerint a fiataloknak még többet kell pályán lenniük.

Domonkos:” Természetesen az NB I/A-csoportjában szeretnénk indulni a következő szezonban is, de hogy milyen csapattal, az még teljesen képlékeny. Fogalmunk sincs, hogy a Szövetség és a klub szponzorai, támogatói hogyan “élik túl” a krízist és marad-e még pénzük, hogy a sportra is áldozzanak. Ettől függ minden. A legfontosabb, hogy megtartsuk a szakembereinket, de ez sem lesz könnyű mutatvány.”

A klubnál felfüggesztették a tagdíjak fizetését az utánpótláskorú játékosoknál, az edzések online zajlanak, illetve otthon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -