Sport

A szegedi tornászok országos döntőbe jutottak

A diáksportot is érzékenyen érinette a járvány. Az Arany János Általános Iskola minden csapata továbbjutott ugyan az elődöntőből az országos fináléba, de azt már nem rendezték meg. Jelenleg online tartanak edzéseket.

Bélteki Pál és Kántor Tünde neve összeforrt a szegedi tornával. Az elmúlt évtizedekben számos szép sikert értek el tanítványaik nem csak a diákolimpiákon, de a Magyar Tornasport Szövetség versenyein is, amiken olyan ellenfelekkel vették fel a harcot, akik profi körülmények között, tökéletes létesítményekben gyakorolhattak. A két szakember azonban töretlenül hisz a gyrekek tehetségében és a szorgalom erejében.

Ennek az elmúlt időszakban is meglett az eredménye: az Arany János Általános Iskola minden csapata bejutott az Országos Diákolimpia Döntőjébe. Sajnos a finálékat a járvány maitt már nem rendezték meg. Ezen kívül a MATSZ versenyein is rendre ott vannak a szűk elitben. Íme néhány eredményük:

Bélteki Pál (hátsó sor, szemüvegben) tanítványai közül sokan már edzőként is bevethetőek

Fiúk:Gyermek haladó csapat 9. hely, Gyermek kezdő csapat 9. és 17. hely, Serdülő II. o. csapat 1. és 6. hely, egyéni: 1. Körmendi Norman Ifi. II.o. csapat 1. és 7. hely, egyéni: 1. Bélteki Péter. Gyermek kezdő korcsoportban Körmendi Zerind 17. lett a Kis Mesterfokú Bajnokságon, ahol a korosztálya legjobb 24 versenyzője jutott be.
Lányok:Serd. II.o. csapat 9. és 13. helyIfi. II. o. csapat 4. hely, Gyermek kezdő csapat 11. hely, I. kcs. csapat 10. hely, II. kcs. csapat 13. és 17. hely, III. kcs. 8. hely

Pali bácsiék az évek során már sokmindennel találkoztak, de ez a helyzet még nekik is új. Szokásukhoz hűen azonban most sem adták fel és online tartanak edzéseket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb