Közélet

Koronavírus: 9 újabb áldozat, 817 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma, 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. Csongrád megyében nincs újabb, regisztrált fertőzött, jelenleg 32 fő koronavírusos a megyében.

A MA REGGELI HIVATALOS ADATOK

Regisztrált fertőzöttek Magyarországon: 817

Regisztrált fertőzöttek Csongrád megyében: 32

Halálos áldozatok: 47

Gyógyultak: 71

Hatósági karanténban: 14997

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA

Olaszország: 6.000.000 fertőzött is lehet

Olaszországban tovább csökkent hétfőn a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, de vasárnaphoz képest megugrottak a halálesetek. Összesen 16 523-an vesztették életüket a koronavírus-járvány következtében és 132 547 embernél mutatták ki a fertőzést a vírus megjelenése óta. Több tanulmány szerint pedig nagyságrendekkel több az olasz fertőzöttek száma, mint ahogy azt a statisztikák mutatják. Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője szerint minden Olaszországban azonosított fertőzöttre további tíz olyan beteg jut, akit nem diagnosztizáltak. A vasárnap estig több mint 128 ezer ismert fertőzöttel számolva ez 1,3 millió beteget jelentene. Más kutatások azonban 5 és 6 millió közé teszik a számukat a kevesebb mint hatvan milliós Olaszországban.

Fotó: MTI

Egyesült Államok: 10.000 felett a halálos áldozatok száma

Az Egyesült Államokban meghaladja a tízezret a koronavírus áldozatainak száma, New Yorkban csúcspontján van a koronavírus-járvány, jelentette a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház hétfő délután.

Fotó: Index

Nagy-Britannia: intenzív osztályra került Boris Johnson

BBC-Guardian: Boris Johnson 10 nap betegség után vasárnap köhögéssel és lázzal kórházba került, hétfő este már az intenzív osztályon kezelik. A brit miniszterelnök egyelőre tudatánál van, a Guardian szerint elővigyázatosságból került lélegeztetőgép-közelbe. A BBC tudósítója úgy értesült, hogy hétfő délután, mielőtt az intenzív osztályra került volna, Johnson oxigént kapott.

Fotó: napi.hu


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb