Közélet

Szigorít a Pick: hőkamerákkal szűrik a lázas dolgozókat Szegeden

Hőkamerákkal és hőmérőkkel szűrik a lázas dolgozókat, korlátozzák a telephelyre érkező teherszállítókból történő kiszállást és kötelező szájmaszkkal-gumikesztyűvel harcol a koronavírus ellen a Pick Szeged.

Fotó: Bonafarm Csoport

SZIGORÍTÁSOK A PICK SZEGEDNÉL

A megye legnagyobb élelmiszeripari vállalata az elmúlt 150 évben a cég mindössze a két világháború alatt szüneteltette működését. Ahogy közleményükben írják, rengeteg extra intézkedést, szigorítást léptek meg annak érdekében, hogy biztonságosan mehessen tovább a termelés:

  • virucid hatású kézmosó- és kézfertőtlenítőszerek várják a dolgozókat az üzember lépéskor
  • az irodák kilincseit óránként fertőtlenítik
  • a telephelyi beléptetésnél hőmérők és/vagy hőkamerák biztosítják, hogy lázas munkavállalók ne léphessenek be a gyár területére.
  • korlátozott kiszállás vonatkozik a szállítójárművek sofőrjeire

MEGSZÓLALT A TERMELÉSI IGAZGATÓ HELYETTES

„A koronavírus járványra való tekintettel nagyon sok higiéniai szigorítást és extra intézkedést vezettünk be, melyek közül a legfontosabbak: a virucid hatású kézmosó- és kézfertőtlenítőszerek már nem csak az üzembe való belépéskor, hanem munka közben is rendelkezésre állnak, fertőtleníthetik gumikesztyűs kezüket a kollégák. Ezen szereket elérhetővé tettük a szellemi munkavállalókat érintő irodai mosdókban is, valamint az irodák kilincseit óránként fertőtlenítjük. A telephelyi beléptetésnél hőmérők és/vagy hőkamerák biztosítják, hogy lázas munkavállalók ne léphessenek be a gyár területére. A telephelyeinkre érkező szállítójárművek sofőrjeire a legszigorúbb higiéniai előírások vonatkoznak: egyszer használatos szájmaszkot és gumikesztyűt kell viselniük, kezeiket és eszközeiket (pl. írószer) fertőtleníteniük kell, és a járműből való kiszállásukat korlátoztuk. Megváltoztattuk az étkezési rendet is annak érdekében, hogy az egyes üzemrészek ne érintkezhessenek egymással, csökkentve a kockázatát egy lehetséges fertőzés átadásának, valamint az étkező felületek fertőtlenítésre kerülnek az egyes étkezések között” – mondta el Heltai Lajos, a Pick Szeged Zrt. Termelési igazgató helyettese.

Fotó: Bonafarm Csoport

VÉDELEM A KOLLÉGÁKNAK

Az üzemben dolgozó fizikai dolgozók feszített tempójú munkáját és elhivatottságát a válsághelyzet idején bónusszal honorálja a cég. Emellett módosult a munkaidőkeret szabályozása is, amellyel elkerülhető, hogy a munkavállalóknak esetleg fizetés nélküli szabadságot kelljen kérniük. Ezáltal megmarad a munkaviszony és a bérek kiszámíthatósága. A rendkívüli helyzetben minden kollégát elláttak védőeszközökkel az üzem területén és szájmaszkokkal a napi bevásárláshoz, teendőkhöz. Akik olyan területen dolgoznak, ahol megoldható a home office, otthonról végzik a munkájukat.

Fotó: Délmagyarország

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb