Sport

Hivatalos: szeptemberben lesz az év legfontosabb kajak-kenu versenye, Szegeden

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség kijelölte az idei világbajnokság új időpontját: szeptember. Az eredetileg július 10-12 közöttre tervezett vébé a nem olimpiai versenyszámok viadala lett volna, de mivel az olimpia elmarad, így egy sajátos megoldással az olimpiai versenyszámokban Világkupa lesz a Matyéron, ugyanabban az időben. Ilyen még nem volt, de az NKM-Szegednél örültek a hírnek és el is mondták a Szeged365.hu-nak, hogy miért.

Sík Márton az NKM-Szeged szakmai vezetője elsőként a Szeged365.hu-nak mondta el miért fontos az ICF lépése.

Márton:”Örülünk, hogy Szeged ismét házigazdája lesz egy nemzetközi versenynek. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a versenyzőink kapnak egy célt az idei évre is, ami ráadásul kiváló köztes állomás lesz az olimpia felé vezető,- kissé meghosszabbodott – úton.”

Az ICF (Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség) az országos szövetségekhez eljuttatott hírlevelében kitért arra, hogy ez egyelőre egy terv, de bíznak benne, hogy meg is lehet valósítani. Ehhez az kell, hogy minden országban legyen elég idő és lehetőség a nemzeti válogatottak összeállítására és persze a felkészülésre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb