Közélet

Már a tetőszerkezetét építik az új uszodának Szegeden

A járványügyi helyzetre való tekintettel nem rendeztek nagy bokrétaünnepséget Szeged új, épülő uszodájának építésekor. Kezdődhet a tetőszerkezet építése

Korábban már a Szegede365.hu is írt arról, hogy az új sportuszoda épülete elérte a legnagyobb magasságát, a 15 métert. A hagyományok szerint ünnepélyesen kitűzték az északi toronyra a bokrétacsokrot.

Jelenleg a projekt a tetőszerkezet építésével folytatódik, valamint az épület belsejében a szakipari szerelési munkákat végzik el. Folytatják a sportkomplexum megközelítését megkönnyítő Etelka sori körforgalom kialakítását is, írja a Magyar Építők. A közműkiváltások mellett a Tápai utcai ágán is dolgozik a kivitelező. Az Etelka soron továbbra is várhatóak lokális forgalomelterelések az építések következtében.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az uszodában egyébként egy 1200 fős fix lelátós fedett versenyuszoda épül meg, egy 50 méteres versenymedencével. Lesz egy 25 méter hosszú bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú meleg vizes tanmedence, valamint egy melegvizes lazító ülőmedence is. A létesítmény nagypályás és rövidpályás úszóversenyek, illetve vízilabda-mérkőzések is megrendezésére is alkalmas lesz. Emellett az akadálymentes kialakításnak köszönhetően a különböző parasportversenyeket is lehet majd benne tartani.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb