KözéletSport

Etelka sori sportuszoda: kitűzték a bokrétát

Van, aminek a koronavírus sem tud keresztbe tenni: bokrétaünnepet tartottak a szegedi fedett uszodánál, az épület elérte a legnagyobb magasságát, a 15 métert. A hagyományok szerint ünnepélyesen kitűzték az északi toronyra a bokrétacsokrot.

A bokrétacsokor Szabó Dávid kollégánk kamerájának pózolt:


Az építkezés megkezdése óta 30.000 köbméter földet mozgattak meg, 50.000 négyzetméter zsalut építettek, 14.000 köbméter betont öntöttek ki, 18.000 tonna betonacélt és 500 tonna acélelemet építettek be az épületkomplexumba.

Bartók Csaba, a Modern Városok Program helyi koordinátora köszöntőjében elmondta, a beruházásra 16,1 milliárd forintot kapott a kormánytól Szeged városa.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy a sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 db, 25 méteres pálya alakítható ki.

Az új létesítmény nemzetközi úszóversenyek megrendezésére is alkalmas lesz, ugyanakkor a városi közönség is használhatja majd. Ahogy Bartók Csaba elmondta, régi adósságot törlesztettek a szegedieknek, hiszen legutoljára 41 éve épült sportuszoda a városban. Nagy Sándor ehhez hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem lehet megjósolni, mikor készül el a komplexum.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb