Mindenmás

Összefogott a Lions és a Rotary: a két szegedi szervezet együtt segíti a járványügyi védekezést

Arcmaszkokkal segíti a koronavíruselleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki idősotthonokat és ápoló munkatársakat a Szeged Első Lions Club és a SzentGyörgyi Albert Rotary Club. A két jótékonysági szervezet összefogott és a leginkább veszélyeztetett korosztálynak adnak védőfelszerelést. Ebben továbbra is számítanak a lakosság felajánlásaira is, áll a két szervezet közös sajtóközleményében.

A nyugdíjas otthonokban lakó idősek egészségvédelme kiemelten fontos. Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent Györgyi Albert Rotary Club tagjai mosható maszkokkal segítik az intézményekben dolgozok munkáját.

A maszkokat a Szeged Bolero Kft. (a hétköznapokban Livello di vita) készíti. A divatcég, látva a válsághelyzetet, szeretett volna segíteni, így varrónői elkezdtek 100% os orvosi pamutból mosható védőmaszkokat gyártani. A Szent Györgyi Albert Rotary Clubot évek óta támogatják a cég tulajdonosai munkatársai. A jótékonysági szervezetek megkeresésére a Szeged Bolero Kft. azonnal felajánlotta segítségét. A most átadott 1.080 db maszk 7 olyan intézményt, szervezetet támogat, amelyek nap mint nap idős, beteg gondozottat ápolna.

Fotó: Szabó Dávid

A támogatott intézmények és szervezetek:

  • Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csmi Kirendeltsége Csm i Vakok Otthona
  • Szegedi Zsidóhitközség Szeretett Otthona
  • Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesíttet Szociális Intézmény
  • Szeged Csanád Egyházmegye Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretet Szolgálat
  • Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi részlege
  • Gondoskodás 2003 Bt. és a
  • Szegedi Hospice Alapítvány

Az adomány értéke beszerzési áron több mint 1.000.000 Forint.

Az adományok átadására ma került sor. A két klub tagjai a #maradjotthon elvet szem előtt tartva tevékenykednek, így akciójuk során a szervezést otthonukból, online módon végezték és a maszkok átadásakor is fontos volt számukra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozóra kerüljön sor.

Fotó: Szabó Dávid

A támogatás kiszállításában a Taxi Plusz csapata volt a segítségükre, kollégáik most is első szóra a támogatási projekt mellé álltak és vitték ki a védőfelszereléseket az intézménybe. A támogatás nem valósulhatott volna meg a szegedi cégek és magánszemélyek adományai nélkül.

A két klub az adományok teljes összegét támogatásra fordítja.

A Szent Györgyi Albert Rotary Club és a Szeged Első Lions Club folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását és a hozzájuk eljutott információk alapján a jövőben is a védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére tervezi, közös akciójukhoz továbbra is várják a lakossági felajánlásokat az alábbi számlaszámokra:

  • Szegediek Rotary Clubja Alapítvány 10700062-42654908-51100005
  • Szeged Első Lions Club 10402805-28021359-00000000

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb