Sport

A szegediek számára sem kötelező a FIFA javaslata a szerződések meghosszabbításáról

A többi hazai klubhoz hasonlóan, a szezon alakulásához igazodik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a játékosok szerződéseinek meghosszabbításával és az új igazolásokkal kapcsolatban. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára szerint nem kötelező érvényű a FIFA javaslata, hogy a labdarúgók június 30-án lejáró szerződését addig hosszabbítsák meg, amíg a bajnokságot be nem fejezik, és az átigazolási időszakot is tolják el az új évad tényleges elindulásáig.

Miután a FIFA javaslatot tett a tagszervezeteinek, hogy egységesen és automatikusan hosszabbítsák meg a klubok a játékosok június 30-val lejáró szerződéseit, több szervezet képviselője is megszólalt. Köztük a Hivatásos Labadrúgók Szerevezetének főtitkára, Horváth Gábor is.

Gábor: “Ez csak egy ajánlás a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség részéről. Egy két fél közötti szerződés módosításába egy harmadik fél semmilyen módon nem tud beleszólni, az csak kizárólag a két félen múlik. Többféle lehetőség van, egyoldalúan azonban jogszerűen nem lehet módosítani, csakis közös megegyezéssel “ – mondta az MTI-nek Horváth Gábor, aki hangsúlyozta, hogy a játékosok természetesen partnerek abban, hogy befejeződhessen a szezon.

Természetesen a koronavírus-járvány alapvetően befolyásolja a bajnokságok, így az NB II befejezését is. Amennyiben az MLSZ hivatalosan is határoz a hátralévő fordulók időpontjáról vagy a pontvadászat lefújásáról, akkor lehet érdemben beszélni a szerződésekről, és a folytatásról.



Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb