Közélet

Szerbia meglépte: teljes kijárási tilalom jön. Mi lesz itthon?

Teljes hétvégi kijárási tilalom lép életbe pénteken 17 órától hétfő hajnali 5-ig Szerbia egész ország területén – jelent meg a szerb kormány kommunikációs ügynökségének, a Tanjug honlapján. A hír igazi aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor ma délután jelenti be, hogyan dönt a magyarországi kijárási korlátozás ügyében.

Bár a hivatalos kormányzati tájékoztatást még nem adták ki, a szerb kormány kommunikációs ügynöksége már kitette a honlapjára: teljes hétvégi kijárási tilalom lép életbe pénteken 17 órától hétfő hajnali 5-ig Szerbia egész ország területén.

Hogy mi lesz itthon? Szakértők a kijárási korlátozás meghosszabbítását várják, a jelenleg hatályban lévő hivatalosan szombaton jár le és jön a Húsvét.

A miniszterelnök további egyeztetéseket folytat, a mai napon virológusokkal, járványügyi szakértőkkel is egyeztet, és azt követően, délután alakítja ki álláspontját – nyilatkozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Tegnap este Kovács az M1-en kifejtette, hogy az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és ez nem jó jel. Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és “ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is” – mondta Kovács a köztévén. Orbán Viktor bejelentése ma délután várható.

Korábban írtuk a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb