Közélet

Kijárási korlátozás: ma dönt Orbán Viktor

Csütörtök délután jelenti be Orbán Viktor, hogyan dönt a kijárási korlátozás ügyében – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán, videóüzenetben. Az érvényben lévő szabályozás április 11-én, szombaton jár le, ráadásul egy napra rá jön a Húsvét, tehát a miniszterelnökek ma döntenie kell.

https://www.facebook.com/watch/?v=1377866082418650

A miniszterelnök további egyeztetéseket folytat, csütörtökön az operatív törzs ülése után virológusokkal, járványügyi szakértőkkel is egyeztet, és azt követően, délután alakítja ki álláspontját – tette hozzá az államtitkár.

KOVÁCS: FELLAZULT A REND

Tegnap este Kovács az M1-en kifejtette, hogy az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és ez nem jó jel. Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és “ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is” – mondta Kovács a köztévén.

KARÁCSONY GERGELY SZIGORÍTANA

Kovács Zoltán a kormányülés szünetében felvett videón jelezte, hogy a tegnapi kormányülésen Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett. A találkozó után Karácsony arról beszélt, ő maga a kijárási korlátozások meghosszabbítását javasolja, a főpolgármester szerint ezeknek még legalább egy hónapig érvényben kellene maradniuk, Szita Károly pedig még akár szigorítana is.

Karácsony Gergely: Egy hónappal meg kellene hosszabbítani a kijárási korlátozásokat. Fotó: Index.hu

EGY NAP CSÚSZÁSBAN: ORBÁN VIKTOR SZERDÁRA TERVEZTE A DÖNTÉST

Orbán Viktor múlt pénteken, a Kossuth Rádió reggeli műsorában még arról beszélt, szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a kijárási korlátozások jövőjét illetően. Közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. „Ha a kényszer rávisz, akkor megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes” – fogalmazott. Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, „vinné az embert a lába meg a szíve”, de „ez most aligha lesz lehetséges” vagy csak szigorú korlátozások között.

Fotó: Femina.hu

Hozzátette, a húsvét talán arra is alkalmas, hogy átgondoljuk, hogyan szervezzük meg az életet addig, amíg a koronavírus elleni vakcina megszületik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb