Kikapcs

Karantén Programajánló: opera a Szegedi Nemzeti Színháztól, virtuális tárlatvezetés a Mórában és Mary Popkids kanapékoncert

Kedves szegediek! Révbe értünk, kezdetét vette a húsvét. Bár a Szeged 365 csapata együtt érez, és pontosan tudja, hogy a legjobb az az lenne, ha egy asztalhoz lehetne ülni a nagyszülőkkel, rokonokkal és barátokkal, a sok finomság és az ízletes pálinkák kíséretében, amire a koronavírus-járvány megfékezése érdekében most nincs lehetőség, mégis igyekszik pótolni az élményt. Éppen ezért ajánlatot teszünk arra, hogy hogyan tudod elütni kellő vidámsággal és izgalommal a hétvégét úgy, hogy közben betartod a kijárási korlátozásokra vonatkozó szabályokat.

Ünnepi meglepetés a Szegedi Nemzeti Színháztól

A Szegedi Nemzeti Színház a koronavírus-járványra való tekintettel eddig már két nagy sikerű darabját is elérhetővé tette a Youtubeon. A húsvétra való tekintettel megérkezett az ünnepi különkiadás, vagyis a Szentivánéji álom, illetve Tóték című produkció után nagypéntektől, azaz a mai naptól kezdve, kettő héten át Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásos operája teheti színesebbé a karantént. Ezt IDE kattintva nézhetitek meg.

Virtuális tárlatvezetés a Móra Ferenc Múzeumban

Bár a múzeum zárva, április közepétől mégis minden kedves érdeklődő digitális sétát tehet az épületben. A témák képi válogatása és szöveges írása még jelenleg is zajlik, ám várhatóan a hónap közepétől a MuseumMap felületén már elérhetőek lesznek azok. Nem csak történelmi érdekességeket, hanem tudás gyarapító ismereteket és minőségi kultúrát is fogyaszthatunk akkor, ha ellátogatunk a szegedi múzeum virtuális tárlatvezetésére. Mindehhez pedig nem kell mást tennünk, mint a mobiltelefonunkat a kezünkbe venni. A felújított kultúrpalota vélhetően majd csak a nyár elején nyitja meg kapuit.

Kanapékoncert a Mary Popkids frontemberének jóvoltából

A Maradj Otthon Fesztivál – amely kezdeményezés legfőbb támogatói közé sorolhatjuk a SZIN-t, és a szegedi Grand Café-t is – ma este egy vidám, ám annál bensőségesebb beszélgetésre invitál, ahol az egyik legkarakteresebb magyar színész, Szabó Győző szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A képre kattintva te is élőben követheted!

Valamint ezt követően kanapékoncertet ad a Mary Popkids frontembere is. A képre kattintva ezt is élőben követheted.

Amiből adunk addig egy kis ízelítőt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb