Sport

A szegedi Major Endre ismét közel a paralimpiai induláshoz

Az Asztalitenisz SK Szegednél is leálltak az edzésekkel a fiatalok, de a második paralimpiájára készülő Major Endre a Csillag téri Pingpong Teremben készül edzője irányításával. A többieknek marad az udvar és a konyhaasztal.

Két fronton állnak helyt a szegedi asztaliteniszezők: az épek között fiatalokkal az utánpótlás bajnoki sorozatokban, valamit a parasportolók között. Előbbi kategóriában a kecskeméti országos bajnokságon az ATSK Szeged fiatal versenyzői közül mindenki eljutott a negyeddöntőig. A Bácsi Bernát, Nagy Bence és Simon Viktor alkotta edzői team irányításával a legrangosabb hazai versenyen az U11-es fiúk versenyében a kilencéves Kókai Szabolcs első alkalommal állhatott fel országos bajnokságon a dobogóra.Szintén ebben a korcsoportban versenyzett Erdélyi Blanka és Szögi Szonja, mindketten a negyeddöntőben szenvedtek vereséget. Az U13-as fiúk versenyében mindkét szegedi fiú, Kókai Ákos és Kasa Zsombor is a legjobb nyolc közé jutott, ami nagyszerű eredmény. Sajnos a járvány miatt a fiataloknak marad az otthoni tréningezés, de feltalálják magukat.

A para szakágban is javában zajlik a felkészülés. Major Endre négy éve Rióban 4. helyezést ért el, tavaly pedig az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett az S1- sérültségi kategóriában.

A Para Országos Asztalitenisz Bajnokságot is Kecskeméten rendezték idén és a tét elég komoly volt, hiszen a paralimpiai indulást is nagyban befolyásolták az eredmények. Major Endre az év kiemelt para versenyén egyéniben arany, párosban bronzérmes lett. A páros versenyszámban az 1-5. kategória összevonva került megrendezésre, ennek tudatában bravúros eredmény a bronzérem az egyes kategóriás Major Endre – Oszlánczi Kristóf párostól. A Major arany mellett, Urlauber Ádám is elcsípett egy igen értékes bronzérmet a kerekesszékes 1-2. kategóriában! A kerekesszékes 3-5. kategóriában Herold János képviselte az ATSK színeket, és végül az 5. helyen zárta a versenyt. Női álló versenyzők között Mihálffy Kinga az 5. helyen végzett, neki ez volt a második országos bajnoksága.

A kialakult helyzetről Márki Ernőt, az ATSK ügyvezetőjét kérdezte a Szeged365.hu.

Ernő:” Bezárt a Csillag téri Pingpong Terem, más típusú feladatokat kellett kitalálni az edzőknek a fiatalok motiválására, foglalkoztatására. Simon Viktor edző heti 13+1 kérdésből álló elméleti feladatsort állított össze, amelyben sportág történeti, szabályismereti, taktikai kérdések szerepelnek. Emellett kondicionális edzésprogramot is kap mindenki, illetve van, aki rendszeresen fut, biciklizik… Sőt, néhányan akik nem bírják labda és ütő nélkül, azok a konyhaasztalon, vagy a földön ütögetik a kaucsuklabdát. Major Endre viszont csak a teremben tud készülni és mivel ő szinte biztos paralimpiai résztvevő, heti háromszor edz, Bácsi Bernát irányításával.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb