Mindenmás

Napi Pakk, szombat: Költészet Napja, Hernádi Judit, Botka László újra szigorított

21 fok, Nagyszombat, Költészet Napja, Hernádi Judit születésnap és ezernyi szigorítás Szegeden. Összekaptuk a legfontosabb információkat, hogy garantáltan jól induljon a napod!

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

A mai napon is mehet a tavaszi öltözet, hiszen kellemes meleg időre számíthatunk. A megengedett egy órás séta vagy sporttevékenység is napsütésben telhet ma, akár 21 fok is lehet.

NAGYSZOMBAT

Nagyszombaton az esti vigília szertartásával kezdetét veszi a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét – a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdetve: Jézus Krisztus feltámadt a halálból, és mindenkit meghív az örök életre. A mai napon „az Egyház Jézus sírja mellett virraszt” – némaság tölti be a világot, ebben a némaságban hangzik fel a Húsvéti örömének, és az éjszaka sötétjében gyullad fel a húsvéti gyertya fénye, amely hirdeti Isten győzelmét a halál felett, Krisztus feltámadását.

A járványra való tekintettel az ünnepi liturgiákat online tartják meg a szegedi Dómból: ma (április 11-én) 20:00 órakor, vasárnap (április 12-én) 10:00 órakor. Az élő közvetítés megtekintéséért IDE kattints.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK

Leó névnapot ünneplünk ma. Isten éltessen!

1956-ban született a mai napon Hernádi Judit, Jászai Mari-díjas színésznő és komikus. Ismertebb filmei, TV filmei: Pasik, Amerikából jöttem, Szamba, Szerencsi fel!, A miniszter félrelép, Best of Heti Hetes. Színházi darabok: Szentivánéji álom; Sok hűhó semmiért; A pesti szín; Hello, Dolly! Édes bosszú Bánk bán.

Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más.” (József Attila) Ma ünnepeljük a magyar Költészet Napját, 1964 óta. Egybeesik József Attila születésnapjával, valamint 1900-ban Márai Sándor is ezen a napon született.

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL

Az élelmiszerbolt-patika-dohánybolt hármas kivételével minden zárva tart Szegeden, áll a bál a bezárt Mars Téri Piacon és megérkezett a válság Szegedre is. A részletek itt olvashatóak:

Egy kicsit nehéz eligazodni abban, hogy a mai napon mit lehet és mit nem Szegeden, de nyugi, segítünk:

A Költészet Napja alkalmából egy ismert vers megzenésített változata, mai pakkunk zárásaként:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb