- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Kecskemét: jöhet a teljes kijárási tilalom?

- Hirdetés -

Teljes, a 65 év felettiekre vonatkozó kijárási tilalmat helyezett kilátásba Kecskemét polgármestere, miután a Margaréta idősotthon egyik lakója “kiszökött és elment vásárolgatni.” A városvezető szerint visszaérkezésekor azonnal karanténba helyezték az illetőt, de az ilyen magatartás másokat is súlyosan veszélyeztet – osztotta meg a 444.hu.

- Hirdetés -

Szemereyné arról írt aktuális Facebook posztjában, hogy első körben levélben kérte az idősotthonok lakóit a felelősségteljes együttműködésre. „Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára. A mai eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat.”

- Hirdetés -
Illusztráció

A polgármester szerint ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat, a városi Gondoskodó Szolgálat látná el őket.

„Higgyék el, nagyon sajnálom, de ha szép szóval nem megy, és ez a tendencia folytatódik, akkor kénytelen leszek meghozni ezt a döntést. Ez a város érdeke” – írta a polgármester, aki arról is hírt adott, hogy a szombati nyugdíjasszökéstől függetlenül a város már megrendelt több koronavírus-tesztet, a jövő héten meg is kezdődik a Margaréta Otthon lakóinak tesztelése is.

Forrás: 444.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb