Sport

Ma lett volna a Pick Szeged – Veszprém meccs, az egyik veszprémi játékos koronavírusos

Ma este tele kellett volna lennie az Újszegedi Sportcsarnoknak, de üres lesz. Az eredeti versenynaptár szerint ma 17:15-től csapott volna össze a két gigász. A héten azonban a Magyar Kézilabda Szövetség törölte a hazai kézilabda sorozatokat. Ráadásul a Telekom-Veszprém hivatalos honlapja arról számolt be, az egyik játékosuk koronavírus tetsztje pozitív lett.

A Telekom-Veszprém játékosait a csapat vezetősége hazaengedte. Az idegenlégiósokat is. Ez azért is érdekes, mert a dunántúliak is érintettek a BL-ben, akárcsak a Szeged….Többet tudnak? ….De az “eltáv” előtt mindenkinek kötelező volt koronavírus-teszten átesni. Ekkor jött a rossz hír, amiről a csapat honlapján számoltak be,

“Sajnos egy játékosunk eredménye pozitív lett, őt tegnap délután a családjával együtt két hétre a saját házában karantén alá helyezték. A játékos és családja teljesen tünetmentes, jól érzik magukat. Ellátásukban a Veszprémben maradt játékostársak, valamint a Klub alkalmazottai segítenek. Az érintett sportoló kérését tiszteletben tartva, nevét nem hozzuk nyilvánosságra, ezúton is mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk neki. ” Olvasható a www.telekomveszprem.hu oldalon.

A hazai bajnokság lefújása és a sajnos egyre aggasztóbb járvánnyal kapcsolatos hírek alapján nehezen elképzelhető, hogy a Bajnokok Ligája küzdelmei júniusban folytatódjanak, bár az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) utolsó kommunikációja és hivatalos álláspontja még ez. Emiatt nem mentek haza a szegedi játékosok sem és tovább folytatják az edzéseket, otthon. A Tisza-parti klub cégvezetője, Kósa Gábor a csapat hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, hogy “Mivel a Európa Kézilabda Szövetség még nem tekinti befejezettnek ezt a szezont és jelenlegi tervezet szerint júniusban folytatódna a nemzetközi küzdelem, így a csapat tagjai maradnak továbbra is Szegeden. A kiadott edzésterv alapján edzenek otthon. Egyelőre mi is az EHF-döntésére várunk, hogy mi lesz a Bajnokok Ligája küzdelmeivel. Folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, tájékozódunk a legfrissebb fejleményekről. Egyelőre várunk, nem tehetünk mást.”.

Jorge Maqueda is otthon edz, erről az instagramon posztolt nemrég.

https://www.instagram.com/tv/B9_vTy4ovBa/?utm_source=ig_web_copy_link

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb