Nem kategorizáltSzegedi Arcok

Már semmi kétségünk sincs: a szolidaritás fővárosa SZEGED!

Szegeden aki csak teheti segít a koronavírus okozta drámai helyzetben. Minden nap be tudunk számolni arról, hogy kik hogyan segítettek Szegeden. Nagyon jó érzés ilyenkor is szegedinek lenni. Most egy olyan családot látogattunk meg, ahol sajnos még a távoktatást sem tudták megoldani, mert nem volt internet és laptop a gyermekeknek.

A koronavírus, az amúgy is nehéz sorsban élő családot már kilátástalan helyzetbe sodorta, de szerencsére több szegedi vállalkozó, egyesület fogott össze, hogy segítsen.  

A távoktatáshoz kell internet és egy számítógép. Ebben segített Igaz Szilveszter (Igazlaptop.hu) és Mizsik Attila (PizzaMonster). Attila az interneten kívül biztosított a családnak egy nagyobb hűtőt, és több száraz élelmiszer csomagot. Perjési Zoltán (TutiNagyker) kézfertőtlenítőkkel és különböző háztartási csomagokkal segített a családon, sőt az Alcoholic Bilbao amatőr futsal csapat is, több élelmiszer csomagot állított össze a kisgyermekeknek.

Erdős Nóra a Rotary Club Szeged Dóm jószolgálati felelőse kérdésünkre elmondta: ” A családhoz már több éve járunk rendszeresen, mivel egy óvodás és két iskolás korú gyermeket is nevel, a nehéz sorsra jutott nagymama. Nagyon jó érzés látni és megtapasztalni, hogy a szegediek a bajban összefognak és ahol tudnak csak segítenek.”

Mizsik Attila a PizzaMonster tulajdonosa szerint, ilyenkor a legfontosabb segíteni a társadalom peremére szoruló családokon. “Nekem is több gyermekem van, nagyon megérint amikor kisgyermkes családok kerülnek bajba. Naponta látom a közösségi oldalakon, hogy minden barátom, aki teheti most segít. Ebben a drámai helyzetben munka mellett nem kis feladat ez tőlük, ezúton is minden tiszteletem azoknak akik ilyenkor is emberek tudnak maradni, és segítenek a rászorulókon.” – nyilatkozta a Szeged365.hu-nak Mizsik Attila.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb