Mindenmás

Napi Pakk, hétfő: Scrabble, Csollány Szilveszter, vírus elleni oltás

Az idei tavasz legmagasabb hőmérsékletére számíthatunk ma. Sok évvel ezelőtt a mai napon fedezték fel a közkedvelt társasjátékot, a Scrabble-t, valamint sportolót is köszönthetünk Húsvét Hétfőn. Koronavírus ügyben is vannak újabb hírek, ezekről is beszámolunk napi pakkunk végén.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

25 fokot is mérhetünk ma, ami ngyon kecsegtetőnek hangzik a szabadban töltött időt illetően, főleg húsvét hétfőn. Hidegfrontot is rebesgetnek az időjósok, meglátjuk, mi lesz belőle a hét többi napján.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Az Idák ünnepelhetnek ma névnapjuk alkalmából.

Alfred Butts építész volt, de 1931-ben a gazdasági válság következtében elvesztette munkáját. Ettől kezdve olyan intellektuális játékokat kezdett kitalálni, amelyek nagy részét szavakkal és betűkkel kellett játszani. A Scrabble (Betűtorony) nevű játék is az ő találmánya, bár egy bizonyos James Brunot volt, aki egyszerűsítette a szabályokat és kissé újrarendezte a játéktáblát. A játék négy évnyi ismeretlenség után lett hirtelen nagy siker, és a mai napig rengeteg országban játsszák. Bizonyára előkerült pár családban a járvány időszakában is, mint otthoni kikapcsolódás.

1970-ben született Csollány Szilveszter olimpikon. Győrben kezdett el tornázni. Az Újpest majd a Dunaferr SE és a Budapest Honvéd versenyzője volt. Szerspecialista, gyűrűn érte el legnagyobb sikereit. Gyűrűn aranyérmet nyert 2000-ben a Sydney olimpián. Nem régiben szerepelt az Exatlon Hungary című tévéműsorban is, pontosan a második évadban és a Bajnokok csapatát erősítette.

Az Európai Bizottság elnöke úgy nyilatkozott, év végére kifejlesztik az új típusú koronavírus elleni védőoltást. A legutóbbi adatok szerint 1410 fertőzött, 99 halálos áldozat van Magyarországon. Teljes összefoglalónkat itt olvashatod:

Indítsuk a hetet a magyar zenei slágerlista első helyén lévő dalával:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb