Hirdetés
Hirdetés
3.9 C
Szeged
2021, január 25., hétfő

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Megoldás a szegedi kiskereskedőknek? Indul az online piactér az agrárszektorban

Megoldás a szegedi kiskereskedőknek? Indul az online piactér az agrárszektorban

Szegedi kiskereskedők is gondba kerültek, hiszen a koronavírus-járvány miatt megbomlott a szokásos kereskedői-vásárlói láncolat az agrárszektorban is. Vajon megvan a megoldás ezen kiskereskedőknek, Szegeden is? Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az agrártárca keddi közleménye szerint.

A Minisztérium a közleményében azt írja, hogy a kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

A vásárlók, azaz a lakosok és szolgáltatók (kereskedők, vendéglátók, étkeztetők) a későbbiekben ugyanezen oldalon tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra a környékükön. A kereshető adatbázis mellett az adatok térképen is megjelennek, még könnyebbé téve a böngészést.

Korábban írtunk arról, hogy sajnos óriásit buktak a Mars téri kereskedők a kötelező zárva tartáson:

Ezen felül nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy bizonyos korlátozások még húsvét után is érvényben vannak országosan. A Szeged365.hu arra kér téged, hogy a multik helyett válaszd a szegedi és Szeged környéki őstermelők, kisvállalkozók portékáit. Persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül az életkori korlátozásokat, valamint azt sem, hogy sokan, érthetően, nem fognak olyan bátran nekiindulni vásárolni, mint máskor. Ebben is segítségre lehet a Nébih kezdeményezése.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -