Közélet

Hatalmas bukta lett a kötelező zárva tartás a Mars Téri Piacon

Ahogy az várható volt, orbitális buktát hozott a szegedi kiskereskedőknek a Mars Téri Piac kötelező zárva tartása (a rendelkezésről ITT írtunk korábban). A hétvégén rengeteg levelet kaptunk az ottani kereskedőktől, akik név nélkül, egytől-egyig rekord veszteségekről számoltak be, a hozzánk eljuttatott számok között a pár tízezrestől az egymillió forint környékéig skálázott az, hogy mennyit bukott egy-egy bérlő egyetlen nap alatt.

Képünk illusztráció, a Mars Téri Piac legutóbbi lezárásakor készült. Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Mivel a Szeged365.hu célja nem az indulatok közvetítése (szerkesztőségünk falán szép nagy betűkkel kint is van: make news, not war), nem részletezzük a beérkezett üzenetek, e-mailek tartalmát, egyébként sem kell nagy fantázia ahhoz, hogy bárki kitalálja, miről szól a 99%-uk. Maximálisan együtt érzünk a Mars Téri Piac kereskedőivel, sőt, mint ízig-vérig szegedi médiafelület, kötelességünknek érezzük, hogy megkérjük az olvasóinkat valamire:

Szóval, a dolgunk egyszerű: menjünk ki kedden a piacra és vásároljunk a szegedi kistermelőktől!

Persze, csakis akkor, ha egyébként is mennénk vásárolni. Ebben az esetben arra kérünk Benneteket, hogy a multik helyett válasszátok a szegedi és Szeged környéki őstermelők, kisvállalkozók portékáit. Fontos: ha piacra mentek, húzzatok kesztyűt és maszkot, odakint tartsátok a másfél métert, amikor hazaértek, fertőtlenítsetek.

A csütörtöki bejelentés, illetve pénteki városi rendeletet követően a piac menedzsmentje a saját Facebook oldalát használta arra, hogy online platformot biztosítson az alternatív megoldásokat kereső bérlőknek, Letoha Tamás, ismert szegedi kutató (aki egyébként a humán koronavírus felfedezőjével is együtt dolgozik egy nagyszabású holland projekten, erről ITT írtunk) pedig kutatócége teherautóit ajánlotta fel házhozszállítás céljából a Mars téri kiskereskedőknek:

Menjünk ki kedden a piacra!

Persze csakis akkor, ha egyébként is kimozdulnánk vásárolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb