Gasztro365: ha a nyakadon maradt a húsvéti sonka
Lement a (karantén) Húsvét, nyakadon a rengeteg sonka, tojás, torma? Nem hagyjuk, hogy az enyészeté legyen a sok-sok ünnepi alapanyag: a Gasztro365 utó-ünnepi menüje kiválóan alkalmas ezek újrahasznosítására, ráadásul botrányosan finom is!
Kezdjük a lényeggel: így fog kinézni.
Durva, igaz? Ha most belevágsz, délre már kényelmesen kész is lesz!
KÁPOSZTÁS BABLEVES, HÚSVÉTI SONKÁVAL, TOJÁSSAL, TORMÁVAL
Hozzávalók:
- füstölt sonka
- tojás
- kolbász
- répa
- gyökér
- zeller
- petrezselyem zöld
- bab
- babérlevél
- vörös hagyma
- savanyított káposzta
- tejföl
- torma
- sór,bors
- piros paprika
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, ledinszteljük és a jó alaposan lemosott káposztát a hagyma alapon szintén lepároljuk. A zöldségeket egyforma nagyságúra aprítjuk és a párolódó káposztára tesszük. Fedő alatt majdnem teljesen készre főzzük. A kész babot csak ezután adjuk hozzá, hogy ne repedjen szét. A pirospaprikával, tejföllel és kevés tormával habarást készítünk, amit a felengedett zöldségekhez adagolunk. A kész bableves tetejére a sonkát és tojást összevágva szórjuk és egy kis tejfölt adunk hozzá.
Ha mindezt videóban is megnéznéd, Mizsik Attila, a szegedi Pizzamonster gazdája, a Konyhafőnök ex-versenyzője, egyben a Gasztro365 videoblogunk házigazdája elkalauzol utadon: