Mindenmás

Napi Pakk, szerda: felhős idő, Bodrogi Gyula, bükki füvesember, egyetemi felvételi

Nem igazán tavaszi idő jellemzi a következő napokat, így április derekán. Pár napja ünnepeltük a Süsü a sárkány dramaturgját, Takács Verát, ma pedig magyar hangja lett 86 éves. Még egy szakmájában nagy ikont köszönthetünk ma. Arról is beszámolunk hány új fertőzött van a megyében és milyen intézkedéseket tettek ma. Valamint adatokat közlünk az idén egyetemre jelentkezők számát illetően.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Éjszaka mínusz 2 fokot is mérhetünk, de napközben sem várhatjuk már azt a derült tavaszi napot, amit a múlt héten. Maximum 14 fokra melegszik a hőmérséklet szerdán.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Anasztázia és Tas nevű olvasóinknak boldog névnapot kívánunk!

Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Bodrogi Gyula. Süsü magyar hangjaként sokan ismerik a Magyar Televízió képernyőjéről. 1934-ben, a mai napon született. A művész a Színház és Filmművészeti Főiskola tanára, a Vidám Színpad igazgatója volt. 

Kép: borsonline.hu

Szabó György ( Gyuri bácsi) a bükki füvesember néven vált ismertté. Népi természetgyógyászként tevékenykedik. A mai napon 92 éves. Évente közel 100 előadást tart a gyógynövényekről, azok különböző betegségek elleni használatáról. 

Kép: egészségkalauz.hu

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Hivatalosan 1512 főre nőtt a hazánkban a fertőzöttek száma, 122 halálos áldozata van a vírusnak és 122 fő gyógyult meg a betegségből. Összefoglalónk itt olvasható:

A felsőoktatásba való jelentkezés nem remekelt idén, hosszú évek óta nem volt ennyire kevés a jelentkezők létszáma, mint most.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb