Mindenmás

Egyre többen és többet ajánlanak fel önkéntesen szájmaszkokat Szegeden

A legyártott szájmaszkok, de az erre vállalkozó csoportok száma is egyre növekszik Szegeden, ráadásul többször önkéntesek végzik ezt a munkát. Több ezer textil szájmaszkot köszönhet nekik Szeged és az ország is.

Többször is beszámoltunk már a Szegedi Szájmaszk Készítő Angyalok önzetlen munkájáról. A csapat jelenleg 120 településen, 2700 angyal segítségével több mint 35.000 elkészített maszknál jár már.

A csoport egyik szervezője, Brillmann Zsolt egyébként egy megható hangú üzenetben mondott köszönetet a csapatnak a 35.000 maszkért, és a fáradozásért:

A Dorozsmai Lakosok facebook csoporton belül is önkéntes szájmaszk készítésbe kezdtek néhány hete. Az egyik ötletgazda, Topor Ágnes a Szeged365.hu-nak elmondta, ezzel a képviselői munkát szeretnék segíteni, legyen szó akár Mihályffy Béla munkájáról, akár Fodor Antaléról. Topor Ágnes hangsúlyozta ugyanis, ez a kezdeményezés és a segítő szándék teljesen politikafüggetlen.

illusztráció (Fotó: Szabó Dávid)

Azért is kezdtek neki többen az önkéntes munkának, mert felháborítónak tartották, hogy a textilmaszkokhoz is csak horribilis áron lehetett hozzájutni, és jelenleg nem ennek az időszaka van. A lakosság részéről nagy támogatást kaptak, és mind Mihálffy Béla, mind Fodor Antal is a kezdeményezés mellé állt. Jelenleg 5-en varrnak, munka, gyermek mellett, és sikerült már több mint 1000 maszkot készíteniük, amit átadtak a postásoknak, a szociális dolgozóknak, illetve a leginkább veszélyeztetett csoportba tartozó embereknek. Sokan, akik kapnak maszkot, azok anyagokkal segítik ki a csoportot, és a munkálatokat. Fontos elmondani, hogy a maszkokat meg lehet rendelni, ingyenesen, és át lehet venni az Alex Divatáru üzletben a Negyvennyolcas utcában.

A további terv az, hogy a dorozsmai emberek után a Béketelepre is juttatnának maszkokat azoknak, akiknek a leginkább szükséges vagy veszélyeztetettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb