Mindenmás

Szájmaszk-készítő angyalok: A szegedi nők csodálatosak (hanggal)

Immár túllépték a 14.000-es számot a szegedi Szájmaszk készítő angyalok. Brillmann Zsolt ötletgazda csak tiszteletét és csodálatát tudja a magyar emberek, különösen pedig a magyar nők felé kifejezni, akik szerinte a csoda kategóriájába tartoznak.

Két hete nem gondolta volna Brillmann Zsolt, hogy ennyien csatlakoznak a kezdeményezésükhöz. 2153 a pontos szám jelenleg, mondta a Szeged365-nek Brillmann Zsolt, a Szájmaszk készítő angyalok csoport egyik vezetője. Elmondta, helyben folyamatosan alakulnak a varrókörök, a helyi önkormányzatoknak biztosítják a szájmaszkokat. De, ahogy mondta, nem csak kis településekre kell gondolni, hiszen a facebook csoportnak megalakult a budapesti ága is. A szegedi nők, sőt, a magyar nők tényleg csodálatosak.

Ennek ellenére, ahogy azt a következő hanganyagban is hallhatjuk, támogatásokra van szükségük. Nem feltétlenül pénzbelire, bár az sem jön soha rosszul, hanem inkább a textilanyagokhoz szükséges támogatásra. Brillmann elmondta, tudják, hogy a vírust nem ezzel fogják megállítani, de hozzájárulhatnak a lassításához. Hallgasd meg a Brillmann Zsolttal készült interjúnkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb