Sport

Zadar, Korfu, Bilbao felé indulnak a szegedi hallgatók

Keresi a legsportosabb kart a Szegedi Tudományegyetem. Virtuálisan gyűjthetik a kilométereket a tanulók, amiket összesítve vesznek figyelembe így a legszorgosabbak “eljuthatnak” Athénig, a lustábbak Siófokig. A verseny május 18-ig tart.

„SZTE Mozdulj! Ki jut messzebbre?” címmel indított kampányt a szegedi egyetem ezen a héten. Az Egyetemi Karok közötti verseny célja, hogy megmozgassa a tanulókat. Hogy hogyan, arról dr. Győri Ferencet, az SZTE JGYPK Testnevelés tanszékének vezetőjét kérdeztük.

Győri Ferenc: “Ehhez le kell tölteni egyet a népszerű sportapplikációk közül a mobiltelefonra! El kell indítani, majd a mozgás végén leállítani és elmenteni az adatokat. Az erről készült „képernyőképet” fel kell tölteni az SZTE elektronikus tanulmányi rendszerében létrehozott „Egyetemi sport online” színtérbe, ahová előzetesen jelentkezni szükséges. A hallgató a feltöltés mellett minden belépéskor beírja teljesítményét és a teljesítés módját egy „teszt-táblázatba”. Szinte bármilyen mozgásformát választhat a hallgató, mehet, gyalog, futva, kerékpárral, vagy bármilyen önerővel hajtott eszközzel! A lényeg, hogy a megtett távolság mérhető legyen. Az eredményeket hetente, „mozgásformánként” összesítjük, így mindenki megtudhatja, hogy áll a versenyben, s azt is, hogy önkéntes kari csapattársai és vetélytársai hány km-t gyűjtöttek. Így virtuálisan bárki eljuthat Siófokra, Athénba, Bilbaoba, vagy akár messzebbre is…

A tanszékvezető elmondta a Szeged365.hu-nak, mi a célja a programnak.

“Célul tűztük ki hallgatóink sportolási aktivitásának növelését, s ezzel együtt egészségi és fittségi állapotuk javítását. A kampány felhívás egy hallgatók, illetve karok közötti játékos versenyre, mely a mai, koronavírus-járvány okozta vészhelyzet idején is segíti a fiatalokat a jó kondíció elérésében és a sportszerű versengésben!”

Az 5 hetes program végén, május közepén lesz az eredményhirdetés: elnyerhető a leghosszabb távot teljesítő kar címe, első három leghosszabb távot teljesítő hallgató címe, melyeken felül 10 db értékes jutalmat sorsolnak ki a résztvevők között. A legnagyobb jutalom viszont a mindenki számára elérhető jókedv, a játékosság és a testmozgás egészségmegőrző hatása.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb