Kikapcs

Meseolvasás, immár 10 részben a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel

A Szegedi Nemzeti Színháznak a művészei sem tétlemnkednek a kényszerű szünetben. Ezt megírtuk, illetve Barnák László, a színház főigazgatójs is beszélt erről a Szeged365.hu-nak. Török Sándor Kököjszi és Bobojsza című meséjének a 60%-ánál tartanak a színészek, érdemes az eddigi részeket megnézni, és megvárni a történet, tehát a mesélés végét, a maradék 6 színművészt is.

Nagyon nehéz ilyen időszakban aktuális tartalommal megtölteni a színház online tereit. Barnák László a Szeged365-nek adott korábbi interjújában elmondta, az online térben való megmutatkozás csak figyelemfelhívás, a korábbi színházi emlékek visszaidézése.

Éppen ezért kezdték el a színház youtube csatornáján mesélni Török Sándor Kököjszi és Bobojsza című meseművét. Elsősorban gyerekeknek, de a szülőknek is adhat új élményt. Online térben akár emellett is elaludhat a kisgyermek, mint máskor anya vagy apa hangjától. Eddig 10 rész készült el, sorrendben Csorba Kata, Rétfalvi Tamás, Sziládi Hajna, Borovics Tamás, Borsos Beáta, Gömöri Krisztián, Fekete Gizi, Károlyi Krisztián, Szilágyi Annamária, Medveczky Balázs tolmácsolását már láthatjuk is. Hozzájuk fog a következő napokban csatlakozni Szívós László, Szegezdi Róbert, Pálfi Zoltán, Ágoston Kati, Menczel Andrea, valamint Sztarenki Pál.

https://www.youtube.com/watch?v=sHMVHsGKS0U&list=PL3_GioHlQCzF1Tjp4VuSu7R_aAduZE_Za

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb