Mindenmás

A nap (morbid) fotója: halálzóna, Szegeden…

Sikítófrászt kaptunk, amikor először láttuk. Hetek, hónapok óta nézegetjük, minden alkalommal elszörnyűlködünk, amikor elmegyünk előtte autóval vagy villamossal: az Alsóvárosi Temető kerítése elé pont a National Geographic “Halálzóna” című műsorának plakátját sikerült kitenni.

Egészen pontosan, ezt a “gyönyörűséget”:

Tehát, röviden: Halálzóna plakát, pont a temető kerítésénél.

Pont most.

Az óriásplakát az Alsó-Nyomás sor és a Szabadkai út találkozásánál éktelenkedik már egy jó ideje, pont ott, ahol az Alsóvárosi Temető kerítése áll. Forgalmas helyen, a Cserepes Sori Piactól nem messze teszi mindezt, éppen ezért a morbid jelenség már Nektek, a Szeged365.hu olvasóinak is feltűnt: indulásunk óta jópár e-mailt kaptunk róla (köszönjük szépen) Tőletek.

A plakáton jól látszik, hogy a megrendelő a Telekom lehetett, a téma pedig az IPTV archív TV funkciója, amit a National Geographic “Halálzóna” című műsorával hirdetnek. Mivel az óriásplakát-piacon a megrendelő általában csak azt határozza meg, hogy “X” darab plakátot kérek “Y” városban, gyanítjuk, a hiba nem a Telekom készülékében van. A plakáton nem látszik, hogy melyik ügynökség lehetett a kihelyező (pedig a posztert kiragasztó vállalat nevét az esetek 95%-ban ki szokták írni), viszont az outdoor piac két piacvezető nagyágyúját, a JC Decaux Hungary-t és a Publimont-ot is megkerestük kérdésünkkel: ha ők voltak, vajon tudták-e, hová kerül ki (pont ez) az anyag?

Mi úgy gondoljuk, a véletlen műve volt az egész (nem egy irtózatosan morbid poén), de amint sikerült kideríteni, ki volt az “elkövető”, beszámolunk a fejleményekről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb