Sport

Bajnok a szegedi hokicsapat

A Magyar Jégkorong Szövetség úgy döntött, hogy a lejátszott mérkőzések alapján határozza meg a végső sorrendet minden sorozatban. Ez alapján az U16-os korosztályban, a 3×3-as bajnokságban a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű együttese nyerte a a 2019–2020-as idényt. Csiki Csaba csapata a szezon során egyetlen kivétellel az összes meccsét megnyerte, így a döntés nem csak jogos, de igazságos is.

A koronavírus miatt egyik napról a másikra értek véget a 2019–2020-as jégkorong-bajnokságok, befejezni sem tudták azokat a csapatok. A Magyar Jégkorong Szövetség kényszerhelyzetbe került, így végül elektronikus formában hozott határozatban döntött arról, hogy milyen elvek mentén állapítsák meg a végeredményt. Mivel a legtöbb sorozatban már csak néhány mérkőzés volt hátra, mindenhol meghatározták a végső sorrendeket.

Így kissé furcsa körülmények között, de abszolút megérdemelten lett a 3×3-as bajnokságban -ez a sportág egy speciális, kispályás változata – aranyérmes a Szeged. Csiki Csaba együttese az egész szezonban leiskolázta ellenfeleit, egyet kivéve minden meccsét megnyerte, egyértelműen a legjobbnak bizonyult. A döntés szerinti első három helyezettnek bajnoki érmet és kupát is biztosít a szövetség, így a szegedi játékosok hamarosan aranyéremmel gazdagodhatnak.

Fotó: Annófotó – Képek színesben

Csaba: “Azoknak a játékosoknak, akik az U18-ban még nem szerepeltek, remek lehetőség volt ez a bajnokság, technikailag rengeteget tudtak fejlődni. Mivel nem lehetett ütközni, az ügyesség még jobban érvényesült. Arra is jók voltak a tornák, hogy az eggyel fiatalabb évfolyam tagjai beleszokjanak az idősebbek közé: az U14-esekből mindig vittem játékost, és ők helyt is álltak, gólokat ütöttek. A végül elmaradó négyes döntőbe az alapszakaszban legyőzött Hatvan és FTC is bejutott rajtunk kívül, ez jelzi, hogy a keleti volt az erősebb csoport. Nyugatról a Szombathely érkezett volna, őket a középszakaszban 20–2-re vertük. Ez alapján szerintem a finálé sem okozott volna gondot, a pályán is magabiztosan nyertük volna az aranyérmet.”

A szegediek legutóbb 2017-ben ünnepelhettek bajnokcsapatot, akkor – szintén Csiki Csaba vezetésével – az U14-es együttes nyerte meg a II. csoport küzdelmeit.

A többi szegedi együttes közül az OB II-es felnőttek a negyedik, az U18-asok a tizennegyedik, az U14-esek harminchét együttesből a huszadik helyen végeztek a 2019–2020-as évadban.

Fotó: Annófotó – Képek színesben

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb